Lasica a Satinský v knižnici

Nezabudnuteľná dvojica Milan Lasica a Július Satinský je od začiatku februára súčasťou piešťanskej mestskej knižnice. V jej priestoroch bude až do 20. marca prístupná výstava, ktorá prezentuje komiksový príbeh zo života obľúbenej dvojice komikov na pozadí krátkych dejín legendárneho Divadla na korze.

Výstava je v mestskej knižnici prístupná do 20. marca. (Autor: PIC)

Milan Lasica a Július Satinský sa stali legendárnou dvojicou, ktorá dokázala aj v tej najväčšej nepriazni osudu vykľučkovať s humorom sebe vlastným. S dávkou irónie, ale aj intelektu sa im spolu podarilo bezmála štyri desaťročia reflektovať spoločenské dianie či bežné životné situácie. Ich príbehu je venovaná výstava ilustrácií Ďura Balogha Radostná správa z rovnomennej knihy.

Kniha vyšla v roku 2021 vo vydavateľstve Monokel a odvtedy zažila už svoju tretiu dotlač. S námetom prišiel vydavateľ Peter Michalík, autorom textu je dramatik, scenárista a spisovateľ Peter Gärtner, o ilustrovanú podobu príbehu sa postaral už spomínaný Ďuro Balogh.

Súčasťou výstavy sú nielen vybrané komiksové pasáže doplnené o štylizované fotografie Lasicu a Satinského či veľkorozmerné priestorové makety, ale aj vystavené knihy iných autorov, ktoré Balogh ilustroval.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola