Zimný semester „zuškárov“ spestril Dom umenia

V Dome umenia sa konala vernisáž, počas ktorej jeho priestory praskali vo švíkoch. Diela svojich malých umelcov si vo štvrtok 2. februára prišli pozrieť rodičia, starí rodičia i súrodenci žiakov výtvarného odboru Základnej umeleckej školy v Piešťanoch. A rozhodne sa bolo na čo dívať.

V galérii vystavili to najlepšie, čo deti za uplynulé mesiace vytvorili. Foto: am

Výtvarný odbor piešťanskej „zušky“ navštevuje viac ako 300 detí. Výstava s názvom Zimný semester, tentoraz s poradovým číslom sedem, ukazuje, čo sa nádejní výtvarníci za ostatné mesiace naučili. Každé dieťa má v priestoroch galérie, prípadne výstavnej siene umiestnené aspoň jedno dielko.

V rámci výstavy sú inštalované maľované obrazy, kresby, grafiky, ale aj trojrozmerné diela. Tentoraz sa v galerijných priestoroch nachádza veľké množstvo keramických diel, uvidíte dokonca dinosaury. Okrem toho sú motívmi diel krajinky, príroda, architektúra, história, folklór, zvieratá, ale aj ovocie.

Žiakov v súčasnosti vedú pedagogičky Linda Blahová, Alena Černíková, Svetlana Kromholcová, Jana Rojíková, Klára Sádecká a vedúca odboru Julie Džambazovič. „Sme hrdé na naše žiačky a žiakov, že sú takí talentovaní. Nejde o to, ako si niektorí rodičia myslia, že aby vedeli ‚pekne kresliť‘. Ide o tvorivosť, kreativitu, ktorú máme v sebe každý. A to rady rozvíjame,“ skonštatovala Linda Blahová. Do výtvarného krúžku sa môžu prihlásiť deti už od päť rokov, no tvoriť prichádzajú aj vysokoškoláci.

Výstava je otvorená do 26. februára, pozrieť si ju môžete od utorka do piatka od 14. do 17. hodiny a počas víkendu od 14. do 18. hodiny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav