Študenti hotelovej akadémie ovládli futsal aj basketbal

  • Mladí dnes / Šport
  • 11. februára 2023, 00:01

Školské športové súťaže sa po dlhšej prestávke rozbehli v plnom prúde. Študenti stredných škôl bojovali v okresných kolách vo futsale a v basketbale.

Majstrami okresu v basketbale sú chlapci z hotelovej akadémie, ktorí prešli turnajom bez jedinej prehry. (Autor: CVČ Ahoj)

V športovej hale piešťanského gymnázia si v konkurencii šiestich škôl zmerali sily žiaci stredných škôl v okresnom kole vo futsale. Hralo sa v dvoch skupinách, z ktorých do finále postúpili ich víťazi. V dramatickom finále medzi Hotelovou akadémiou Ľudovíta Wintera a Gymnáziom Pierra de Coubertina sa nakoniec šťastena obrátila na „hotelku“. Zápas sa v riadnom čase skončil remízou 2:2 a o víťazovi rozhodol rozstrel z pokutových kopov. Na treťom mieste skončili chlapci zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej.

Okresné kolo vo futsale vyhrali študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera.

Na druhý deň privítala hala gymnázia študentov stredných škôl, aby bojovali o majstra okresu v basketbale. Päť družstiev hralo systémom každý s každým. Suverénne si počínali chlapci z hotelovej akadémie, ktorí prešli turnajom bez jedinej prehry. Na druhej priečke skončili žiaci zo SPŠE a na tretej domáce gymnázium.

Organizátorom oboch súťaží bolo Centrum voľného času Ahoj Piešťany. Jeho riaditeľ Miroslav Petráš pred nástupom aj pri vyhodnotení zdôraznil význam pravidelného športovania a význam športu ako súčasť výchovy mladých ľudí.

CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola