Asterix a Obelix na plátne Domu umenia

Ôsmy najdrahší film francúzskej kinematografie prichádza na plátna kín. Ďalší príbeh o Asterixovi a Obelixovi, tentoraz s podtitulom Ríša stredu, uvidíte v Dome umenia Piešťany vo štvrtok 16. februára o 18.00 h.

Hrdinskí Galovia sa v národnej kultúrnej pamiatke objavia vo štvrtok 16. februára. © magicbox.sk

Ide o piaty hraný film zo série Asterix a Obelix, zároveň je to prvá komédia založená na vlastnom príbehu. Úlohu Obelixa si už nezahral Gérard Depardieu, ale Gilles Lellouche, roly Asterixa sa zasa chopil samotný režisér filmu Guillaume Canet.

Píše sa rok 50 pred Kristom. Čínsku cisárovnú práve uväznili po štátnom prevrate, ktorý vyvolal zradný princ Deng Tsin Qin. S pomocou fénického kupca a jej telesného strážcu uteká cisárovnina jediná dcéra, princezná Sass-Yi, do Galície, aby požiadala o pomoc udatných bojovníkov Asterixa a Obelixa, ktorí sú vďaka čarovnému elixíru obdarení nadľudskou silou. Nerozluční hrdinovia súhlasia, aby pomohli princeznej zachrániť matku a oslobodiť krajinu. A tak sa začína dobrodružstvo na ceste do Číny, ale Cézar a jeho mocná armáda smerujú aj do Ríše stredu.

Vstupenky v hodnote 5 eur si môžete zakúpiť priamo v pokladni Domu umenia. Premietanie trvá 114 minút, je vhodné pre deti od sedem rokov a je so slovenským dabingom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián