Nenechajte sa oblbnúť

Bolo to už veľmi dávno. Prišla mi správa od neznámeho rozvedeného sympaťáka Davida zo zámoria. Napísal mi, že sa mu páči môj facebookový profil, že mám milý úsmev, som krásna, očarila a zaujala som ho. Rád by si so mnou dopisoval. Slušnou formou som mu naznačila, že nemám záujem, ale bola som k nemu milá, odpísal mi, že by sa so mnou chcel rozprávať telefonicky či e-mailom.

(Autor: red)

Kolegov som pri kávičke informovala, že mám neodbytného nápadníka, s ktorým si neviem rady, tak sme dali hlavy dokopy a odpovedali mu. My po slovensky, on po anglicky. Bol domŕzavý. Vtom mi však napísala istá kamarátka, ktorá si všimla, že Davida mám medzi priateľmi a či som ochotná sa s ňou zísť, aby som si vypočula jej príbeh. Bola som zvedavá.

Prezradila mi, že už vyše dvoch mesiacov je s ním intenzívne aj v telefonickom kontakte, je veľmi milý, galantný. Ale že ide o podvodníka, na ktorého už podala trestné oznámenie, dokonca vraj na neho vydali medzinárodný zatykač. Od rôznych žien a aj od nej vymámil na diaľku tisíce eur. Urobil to rafinovane pod zámienkou, že cestou do Európy ho pre zlatý prsteň s briliantom, ktorý jej niesol do Piešťan ako dar a ktorý mu zhabali kdesi na východe Ázie, uvrhli do väzenia. Kontaktoval ju jeho právnik, ba aj dcéra, vraj musia za neho zložiť kauciu, aby Davida prepustili.

Dotyčná žena bola dôverčivá, v Piešťanoch už mala objednaný hotel pre sympaťáka, prečo by mal zhniť vo väzení? Musí ho, miláčika, zachrániť. A tak zaplatila kauciu, išlo o tisíce. Už si nepamätám, ako sa to celé skončilo, viem len to, že táto žena ma poprosila o celú moju komunikáciu s Davidom ako dôkaz pre políciu, že jej roztomilý nápadník je podvodník. Všetko sme skopírovali a odoslali polícii.

Viem, že teraz sme už oveľa múdrejší a na neznáme správy neodpovedáme, ale pre istotu upozorňujem všetkých dôverčivých ľudí, najmä ženy, ktoré sa cítia osamelo, chcú počuť láskavé slová, chcú mať pocit, že ich niekto obdivuje, miluje, NEODPOVEDAJTE na podobné správy!

Aj na našom Facebooku sa v nedeľu objavili komentáre od neznámych mužov, ktoré sú slušné ako Davidove správičky, no majú s ním jedno spoločné – obaja títo komentátori sú nanajvýš podozriví. Viažu návnadu na udičku. A ak si s nimi začnete, oberú vás aj o posledné gate. Ten prvý je zaručene Slovák s perfektnou gramatikou. A ten druhý? Má meno Rodrigues Nuno a zastupuje organizáciu v štyroch krajinách, ktorá poskytuje pôžičky vo výške od päťtisíc eur do piatich miliónov. No nech sa páči, sadnite mu na lep. Dávajte si, prosím, pozor!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav