Eva Pavlíková v piešťanskom Dome umenia zaspieva šansónové piesne

V piešťanskom Dome umenia sa predstaví slovenská herečka a speváčka Eva Pavlíková. V sprievode svojej kapely sa v utorok 28. februára o 19.00 h predvedie skladbami o živote, emóciách, skúsenostiach – spolu s muzikantmi totiž odohrá Šansónový večer.

Šansónový večer je pripravený na utorok 28. februára. Foto: archív skupiny

Eva Pavlíková sa na šansónovom koncerte predstaví v sprievode kapely, ktorú tvorí klavirista Ľubomír Dolný, akordeonista Viliam Majer, basgitarista Tamas Belicza a Jakub Valiček zahrá na bicích. Na koncerte zaznejú známe šansóny od domácich a svetových autorov, no takisto muzikálové melódie.

Umenie spievaného šansónu s dôrazom na obsahovú zložku si Pavlíková berie za svoje a napĺňa tak odkaz režiséra Jozefa Bednárika udržiavať tento hudobný žáner živý a šíriť ho ďalej medzi ľudí. Texty do slovenskej podoby prebásnili poprední textári Ján Štrasser, Monika Kozelová, Nora Beňačková či Oľga Záblacká. To vnáša do ich významu ďalší obsahovo-výrazový prvok. Hudobno-dramatické umenie tohto žánru Pavlíková umelecky obohacuje o hereckú výpoveď a skúsenosť ženy, umelkyne s neopakovateľným autentickým prevedením. Zaznejú piesne Čerešne, Žiť za to stálo, List mame, Utešovanka či Bol si milý. Predstavenie bude trvať 70 minút. Vstupenky v hodnote 20 eur si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia alebo v sieti Ticketportal. Rezervovať si ich môžete prostredníctvom portálu www.navstevnik.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola