Padali stromy, horel dom, dochádzalo k autonehodám aj k tragédii

  • Krimi / Spravodajstvo / Región
  • 6. februára 2023, 23:47

Piešťanskí hasiči a ich kolegovia z regiónu mali v uplynulom týždni plné ruky práce. Padali stromy, horel dom, dochádzalo k autonehodám aj k tragédii, a aby sa nenudili, ktosi nahlásil bombu na okresnom súde. Išlo len planý o poplach.

Hasiči odstraňovali strom spadnutý na diaľnicu, ďalšie padli na cestu v Prašníku. (Autor: OR HaZZ Piešťany)

Požiar rodinného domu vo Veľkých Kostoľanoch, ktorý sa rozhorel vo štvrtok 2. februára po siedmej hodine večer, hasili spoločnými silami členovia profesionálnych zborov z Piešťan i Trnavy spolu s dobrovoľnými hasičmi z Veľkých Kostolian. Oheň vzplanul potom, čo majiteľka zakúrila v sporáku, a keď sa vrátila, zadná časť domu bola v plameňoch. Hasičom sťažovali prístup do domu nielen hromady odpadu, čo sa týčili v podbrání aj vo dvore miestami až do výšky 1,5 metra, ale nepriechodné bolo aj vnútro domu. Tu sa odpad nachádzal až do výšky približne meter. Vnútri bola nulová viditeľnosť, a tak bol zásah komplikovaný. Strop bol miestami prehorený, hrozilo zrútenie. Hasiči museli vytvoriť vetracie otvory, požiar sa im podarilo uhasiť a zamedzili aj jeho ďalšiemu rozšíreniu na susednú nehnuteľnosť. Predbežná škoda je 30-tisíc eur, uchránené hodnoty odhadol zisťovateľ na stotisíc.

Vo Veľkých Kostoľanoch horel 2. februára rodinný dom.

Pri letisku na Žilinskej ceste v smere na Hornú Stredu sa v piatok 3. februára zrazil kamión s osobným autom. Našťastie, vodička auta, ktorú prehliadli záchranári, neutrpela zranenia. Havarované vozidlo odtiahli a hasiči vykonali potrebné opatrenia.

Na škôlke v Bašovciach sobotný víchor zhodil strechu.

Sobotná víchrica zhadzovala stromy, poškodzovala plechy striech aj elektrické vedenie. Hneď ráno po piatej hodine vyrážali piešťanskí hasiči k Veľkému Orvišťu, kde na diaľnicu padol strom. Bolo ho potrebné popíliť a odstrániť. Odtiaľ hasičov povolali do Bašoviec, kde víchor strhol časť strechy na materskej škole, visela z budovy. Hasiči odstránili nielen poškodenú, ale aj zvyšnú časť. Pri zásahu asistoval príslušník DHZO Bašovce i starostka. V to ráno zhodilo aj atikový plech zo strechy činžiaka na sídlisku Adam Trajan, i tento plech hasiči odstránili. Následne ich dvakrát zavolali do Prašníka, kde najskôr dopoludnia a potom podvečer pílili a odstraňovali stromy, ktoré padli na cestu. Jeden zo stromov poškodil elektrické vedenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek