Úspešné ťaženie Funny athletics

  • atletika / Školy / Piešťany / Šport
  • 5. februára 2023, 00:02

Piešťanským atlétom z klubu Funny athletics sa na halových majstrovstvách Západoslovenského atletického zväzu, ktoré sa konali v sobotu 21. januára v Bratislave, darilo.

Výprava piešťanských atlétov z klubu Funny athletics na halových majstrovstvách Západoslovenského atletického zväzu v Bratislave. (Autor: Team Funny athletics)

Eliška Ella Gáliková pri svojej premiére na trati 2000 metrov nenechala nič na náhodu. V sólovom behu si s náskokom 19 sekúnd dobehla po zlatú medailu. Na 300-metrovej trati ju naopak delilo 44 stotín sekundy od zisku bronzu.

Úspešní atléti (zľava) Aneta Poláčiková, Eliška Vytisková a Matej Polák.

O striebornú medailu sa postarala Aneta Poláčiková. Na štart behu na 800 m vstupovala bez skúseností s touto disciplínou. Aneta sa počas pretekov pohybovala na treťom-štvrtom mieste, ale záverečným zrýchlením si časom 2:41,32 min. zabezpečila druhé miesto. Veľkú smolu na tejto trati mala Viktória Királová, ktorá skončila na nepopulárnom štvrtom mieste, avšak svojím odvážnym behom a osobným rekordom zlepšeným o 10 sekúnd ukázala, že patrí do lepšieho poľa pretekárov.

Bronzovými medailami do klubovej zbierky prispeli Eliška Vytisková v behu na 300 m a Matej Polák v behu na 800 m. Od Elišky sa medaila viac-menej očakávala, ale Matejov bronz bol veľkým prekvapením a veríme, že veľkou motiváciou do ďalšej práce.

Všetkým pretekárom klubu Funny athletics Piešťany ďakujeme za vzornú reprezentáciu. 

Team Funny athletics

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava