Reakcia zodpovedných na list čitateľky: Neporiadok na piešťanských uliciach

V predchádzajúcom vydaní Piešťanského týždňa sme zverejnili list našej čitateľky, ktorá sa sťažovala na nepozametané ulice od jesenného lístia v lokalite Radlinského, Štúrova, Štefánikova a Námestie SNP.

Plody lipy s listeňmi sa na stromoch nachádzajú aj v tomto období, kde vytrvajú i celú zimu až do začiatku vegetácie. Plody podľa priebehu počasia v zime opadávajú. (Autor: SMP)

„Bola by som veľmi rada, keby boli v Piešťanskom týždni zverejnené s apelom na primátora, všetkých poslancov mestského zastupiteľstva i na vedúcich Služieb mesta Piešťany, aby sa konečne začali zaoberať skutočnou čistotou mesta,“ uviedla vo svojom liste čitateľka.

Požiadali sme preto Služby mesta Piešťany (SMP), aby sa ku kritike vyjadrili. Stanovisko spolu s fotografiami aktuálnej situácie na spomenutých uliciach nám zaslal vedúci strediska verejnej zelene Stanislav Verchola. Reakciu uvádzame v plnom znení bez redakčných zásahov.

Odpoveď na list čitateľky

Pani Drahovská apeluje na SMP, aby sa začali zaoberať skutočnou čistotou mesta. Z napísaného môže vyplynúť, že sa čistotou ulíc nezaoberajú a nezačali ju ešte ani riešiť. SMP sa čistote mestských ulíc pri opade listov a zberu opadaného lístia venujú od začiatku opadu v jesenných mesiacoch. Opadané lístie v uliciach sa priebežne a pravidelne zbiera.

Podľa priložených fotiek a komentárov čitateľka poukazuje na prítomnosť lístia na menovaných uliciach ešte z jesene 2022. Na uliciach sa však žiadne lístie z jesene už nenachádza, opadané sú plody s listeňmi. Plody lipy s listeňmi sa na stromoch nachádzajú aj v tomto období, kde vytrvajú i celú zimu až do začiatku vegetácie. Plody podľa priebehu počasia v zime opadávajú, preto sa môžu vyskytnúť miesta na chodníkoch s prítomnosťou opadaných listeňov.

SMP budú tieto ulice podľa priebehu počasia v zimných mesiacoch aj naďalej dočisťovať. Posielam zároveň aj aktuálne a ľahko identifikovateľné fotografie (na rozdiel od fotiek autorky článku) z menovaných ulíc, kde je vidieť skutočný aktuálny stav a prítomnosť plodov na stromoch. Priebeh vykonaných prác počas jednotlivých dní je možné sledovať aj na facebookovej stránke Strediska verejnej zelene.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda