Poštu na Staničnej definitívne zrušili

V obmedzenej prevádzke bola už niekoľko týždňov, no od stredy 1. februára bude zrušená úplne. Pobočku Slovenskej pošty na Staničnej ulici v Piešťanoch, teda Poštu 5, uzavreli pre neefektívnosť.

Pošta 5 na Staničnej ulici je od stredy 1. februára úplne zrušená. (Autor: Supa)

Zrušenie pobočky na Staničnej ulici pošta odôvodnila optimalizáciou siete, spomenula tiež ekonomické a legislatívne aspekty. „Svet sa rýchlo mení a s ním sa mení aj náš životný štýl. Služby, ktoré sme využívali pred pár rokmi a nevedeli sme si život bez nich predstaviť, sa odrazu stanú menej nevyhnutné a rýchlo na ne zabúdame. Tak sa to stalo aj s poštovými službami vo vašom meste. Ich využívanie kleslo tak, že Slovenská pošta, a. s., nemôže u vás naďalej prevádzkovať rovnaký počet kamenných pôšt a sme nútení prikročiť s účinnosťou od 1. februára 2023 k zmene spôsobu poskytovania poštových služieb,“ uviedol generálny riaditeľ Slovenskej pošty Ľubomír Mindek.

Pri zvažovaní tejto zmeny mali podrobne plánovať, ako budú v budúcnosti zabezpečovať služby takmer bezo zmeny. Riaditeľ spomenul skúsenosti z viac ako 1500 obcí, v ktorých pošta pobočku nemá. „V prvom rade sme mysleli na starších občanov a na tých, ktorí môžu mať problém s presunom. Najväčšia zmena bude spočívať v tom, že kamenná pošta na Staničnej ulici skončí a takmer všetky služby, na ktoré ste boli doteraz zvyknutí, vybavíte u svojej poštárky/poštára a poštového kuriéra,“ doplnil riaditeľ.

K zmenám vo fungovaní piešťanských pobočiek Slovenskej pošty došlo už v lete 2021. Po rokoch totiž zrušili poštu v Kruhovke, ktorej služby mali plne nahradiť práve Pošta 5 (Staničná), Pošta 6 (E. F. Scherera), Pošta 1 (Kukučínova) či BalíkoBOX. Pošta 4, ktorá roky slúžila obyvateľom Floreátu a okolia Vážskej ulice, bola zrušená rovnako pre neefektívnosť.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín