Žiačky ZŠ Mojmírova ovládli stolný tenis, piešťanské gymnázium bedminton

  • Mladí dnes / Školy / Šport
  • 1. februára 2023, 00:01

Centrum voľného času Ahoj v Piešťanoch zorganizovalo okresné kolo v stolnom tenise žiačok základných škôl i školské okresné kolo v bedmintone.

V okresnom kole v bedmintone základných a stredných škôl dominovali žiaci a žiačky z Gymnázia Pierra de Coubertina. (Autor: CVČ Ahoj)

Okresné kolo v stolnom tenise žiačok základných škôl sa konalo v telocvični ZŠ Mojmírova Piešťany. Súťaž trojčlenných družstiev ovládli dievčatá domácej školy v zložení Pobjecká, Křenová a Gulánová, keď v konkurencii štyroch škôl z okresu prešli turnajom bez jedinej prehry. Na druhej priečke sa umiestnila ZŠ Brezová, tretia skončila ZŠ s MŠ Moravany nad Váhom.

Ukázalo sa, že tento šport v Piešťanoch doteraz veľmi chýbal. Pozitívne a perspektívne do budúcnosti je prebiehajúca práca s mládežou pod odborným vedením krúžku stolného tenisu pánov Levčíka a Behúla. Záujem o stolný tenis stále narastá.

Vo štvrtok 26. januára sa vo veľkej telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch uskutočnilo školské okresné kolo v bedmintone. Svoje sily si zmeralo okolo 40 žiakov a žiačok základných a stredných škôl. V tomto športe dominovali žiaci a žiačky z Gymnázia P. de Coubertina, ktorí vyhrali vo všetkých štyroch kategóriách.

V rámci základných škôl sa najviac darilo žiačkam Ele Bieleschovej a Lujze Seitlerovej z piešťanského gymnázia, ktoré prešli turnajom bez prehry. Na druhom mieste skončili dievčatá zo ZŠ M. R. Štefánika, a to Celestína Hercegová a Stella Petrušková, tretie boli Klaudia Kršíková a Sofia Strečanská zo ZŠ F. E. Scherera.

Medzi žiakmi základných škôl vyhrali chalani z Gymnázia P. de Coubertina v zložení Tomáš Matečný a Viktor Vančo. Na druhej priečke sa umiestnili chlapci zo ZŠ F. E. Scherera, a to Beneš, Richtárik a Tuchyňa. Tretie miesto získala ZŠ M. R. Štefánika v zložení Zelíska, Massalhki a Schlosser.

V turnaji stredných škôl sa vo finále stretli vyrovnané družstvá – Gymnázium P. de Coubertina a Stredná priemyselná škola elektrotechnická Piešťany. V dramatickom zápase, v ktorom sa rozhodlo až vo štvorhre tretieho setu, nakoniec uspeli gymnazisti Ivan Bielesch a Adam Talpaš. Druhá SPŠE hrala v zložení Matúš Benovič, Adam Bučko a Samuel Delič. Na treťom mieste skončila Stredná odborná škola obchodu a služieb Mojmírova v zložení Daniel Brenessel a Adam Stolárik.

Aj v poslednej kategórii, žiačky stredných škôl, zvíťazilo Gymnázium P. de Coubertina v zložení Paulína Bieleschová a Sofia Seitlerová. Na druhom mieste skončili dievčatá z Gymnázia Jána Baltazára Magina Vrbové v zložení Ema Benianová a Klára Hasidlová, na treťom Nikola Kekišová a Dominika Šimová z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera Piešťany.

zdroj: CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola