Ježiško dostal pred Vianocami list od viac než 111-tisíc detí zo 43 krajín

Ježiško dostal pred Vianocami list od viac než 111-tisíc detí zo 43 krajín. V 24. ročníku Vianočnej pošty bolo najviac listov od detí zo Slovenska, a to necelých 108-tisíc.

Ilustračné foto: pexels.com

Viac než 400 ich bolo v maďarčine a 182 pochádzalo od nevidiacich detí. Zo zahraničia najčastejšie Ježiškovi písali deti z Taiwanu. Prišlo odtiaľ vyše 2 300 pozdravov, z celkového počtu 3 508 zahraničných listov. Viac než tri stovky listov pochádzali z Českej republiky, temer sto ich prišlo z Nemecka, a niekoľko desiatok poslali i deti z Ruska a Japonska. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. Vianočnou poštou prišlo aj temer 1 800 kresieb, z ktorých odborná porota vyberie tie, ktoré budú námetom pre vianočnú poštovú známku 2023.

Medzi prianiami detí dominovali skôr materiálne darčeky, napríklad tablety, mobily alebo hračky. Pod stromček si tiež priali zvieratká. Deti si však želali aj harmonické rodinné vzťahy, zdravie pre blízkych či svetový mier. U starších detí sa objavovalo i prianie nájsť si frajera. Ak deti uviedli svoju spiatočnú adresu, Ježiško im aj odpísal. V spolupráci s Poštovou bankou im zaslal rozprávkové pexeso i odkaz na stránku, kde si mohli vypočuť alebo stiahnuť vianočnú rozprávku.

Vianočná pošta má, okrem iného, za cieľ podporovať i tradíciu klasickej korešpondencie v listovej podobe. Od začatia fungovania projektu prišlo Ježiškovi do jeho oficiálnej poštovej schránky v Rajeckej Lesnej približne 2,3 milióna listov i kresieb od detí z celého sveta.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola