Pečeňady hlásia pred jarnou časťou zmeny

  • Šport / Futbal
  • 24. januára 2023, 00:01

Do Pečeniad prišiel v polovici minulej sezóny tréner Radovan Kollár a viacero skúsených hráčov. Cieľom bola záchrana v súťaži, keďže mužstvá nemali záujem o obnovujúcu sa šiestu ligu Západ a oblastný futbalový zväz avizoval, že do nižších súťaží zostúpi hneď niekoľko tímov zo spodnej časti tabuľky.

(Autor: archív klubu)

V klube sa podarilo splniť cieľ a zostupovým priečkam sa vyhli. Do novej sezóny vstupovali futbalisti Pečeniad s vyššími ambíciami a chvíľu to aj vyzeralo, že budú atakovať čelo tabuľky, no napokon sa prepadli na jedenástu priečku.

Odchod trénera

Ešte v siedmom kole sa v kabíne tešili z cenného skalpu v podobe víťazstva nad Cíferom, následne prichádzali prehry a katastrofálny výbuch 2:10 so Siladicami. Okrem zranení a absencií hráčov sa pošuškávalo aj o veľmi zlej atmosfére v kabíne. Tesne pred koncom jesennej časti skončil po vzájomnej dohode tréner Radovan Kollár, hovorilo sa a stále sa aj hovorí o „masovom“ odchádzaní hráčov z kabíny.

„Vedenie bralo na vedomie, v akom stave sme sa nachádzali, keďže sme sa neustále borili so zraneniami. Navyše prichádzali karty hráčov a museli sme sa na zápasy lepiť. Nemal som k dispozícii žiadnych klasických stredových hráčov a postupne sa to s nami vlieklo. Okrem prehry v Siladiciach sme výraznejším rozdielom neprehrali, no akoby nám zvlhol pušný prach, zhoreli sme na množstve nepremenených šancí,“ zhodnotil jesennú časť bývalý tréner Kollár.

Pred sezónou prišlo mužstvo o zraneného Petra Zvolenského a Erika Horvátha. „Bola to pre nás dosť veľká strata a pribúdali aj ďalšie zranenia. Už do sezóny sme išli v užšom kádri približne štrnástich hráčov a vždy ešte niekto vypadol. Napriek tomu sme mohli mať na konte viac bodov, ale nedarilo sa nám to zlomiť,“ dodal k hodnoteniu Kollár, ktorý prezradil, že má na stole nejaké ponuky na trénovanie. Zatiaľ ich nechcel bližšie konkretizovať, no naznačil, že na jar sa z futbalového diania nevytratí.

Zmeny vo vedení klubu aj v kádri

Tréner však nie je jedinou zmenou, ku ktorej prišlo. Po jeseni sa mení aj vedenie klubu. „Áno, v klube sa toho po polsezóne mení viacero. Prišlo k určitým nedorozumeniam, odišiel tréner, odchádzajú hráči a taktiež nastala generačná obmena vo výbore. Skončil predseda klubu, no niektorí členovia z vedenia budú nám mladším pomáhať,“ ozrejmil 29-ročný odchovanec klubu Marek Vidlička, ktorý bude vo funkcii podpredsedu. Post predsedu bude zastávať ďalší domáci odchovanec, 25-ročný Martin Zubčák.

„Chceme sa stretnúť so všetkými hráčmi, ktorí v klube zostanú, so ženským tímom, ktorý tu pôsobí, a s rodičmi detí v mládežníckych kategóriách, aby to bolo voči všetkým férové jednanie,“ pokračoval Vidlička, ktorý počas jesene chytával za Trakovice. „Som odchovanec Pečeniad, odohral som v klube asi jedenásť rokov, ale v lete som odišiel do Trakovíc, takže neviem objektívne zhodnotiť situáciu. Myslím si však, že s umiestnením nevládla v klube spokojnosť a asi aj preto to takto dopadlo. Od skúsených hráčov sa zrejme očakávali lepšie výsledky, ale ťažko povedať,“ vysvetlil Vidlička, ktorý bude na jar chytávať opäť za domáce Pečeňady, keďže sa hovorí o viacerých odchodoch z hráčskej kabíny. Červeník už avizuje, že ich do jarnej časti posilní Daniel Benkovský.

„Je to pravda, hovorí sa o viacerých odchodoch, ale oficiálny je zatiaľ len Benkovský, o ktorého prejavil záujem Červeník. My mu určite nebudeme brániť v jeho posune ďalej. Vieme, že je záujem aj o iných hráčov, spomeniem Petra Blanárika, niektorí chcú skončiť s futbalom, ďalší chcú ísť hrávať inam, ale momentálne je pre nás náročné povedať konkrétne číslo. Po skončení jesennej časti to vyzeralo kriticky, hráčov, ktorí chceli odísť, bolo oveľa viacej, teraz je situácia trochu iná a niektorí si to rozmysleli. Zatiaľ nemáme žiadne oficiálne stanovisko, všetko sa vykryštalizuje až v januári,“ pokračoval Vidlička.

Práca s odchovancami

O tom, či majú v Pečeňadoch náhradu na trénerský post, hovoril Vidlička tiež veľmi opatrne: „Niečo sa nám kryštalizuje, no meno by som zatiaľ nechcel spomínať. V lige bude počas zimy asi viacero trénerských zmien a my budeme jednou z nich. Prikláňame sa však k známemu menu, ktoré pozná domácich odchovancov a o ktorom vieme z predošlých skúseností, že dokáže pracovať s mladými hráčmi.“

A ako asi bude vyzerať káder Pečeniad do jarnej časti? „Pracujeme na tom, aby sa mužstvo zložilo okolo mladých hráčov, odchovancov klubu, ktorí budú doplnení o pár skúsených futbalistov. Naším cieľom na jar bude stabilizácia kádra, prirodzene, chceli by sme sa vyhnúť vypadnutiu. Všetko bude závisieť od toho, ako zložíme káder, ako si mladí hráči sadnú a ako budú pracovať na tréningoch pod novým koučom.“

Ak by sa však vypadnutiu v Pečeňadoch nevyhli, podľa slov Mareka Vidličku nebudú skláňať hlavy: „Nejdeme tlačiť na výsledky. Náš cieľ je úplne iný. Chceme vytvoriť kolektív, ktorý bude fungovať a bude s radosťou hrať futbal. Chceme, aby mal perspektívu do budúcnosti, aby spolu títo hráči odohrali nejakú dekádu a nie jednu-dve sezóny. Z našej strany ide o dlhodobý projekt.“

Martina Radošovská

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín