Pánske termoprádlo – ktoré si kúpiť?

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 24. januára 2023, 14:20

Chceli by ste sa v zime vzdať veľkého množstva teplého oblečenia bez toho, aby ste sa vzdali pohodlia? Ak si vyberiete správne termoprádlo pre mužov, je to skvelá voľba nielen pre turistov a športových nadšencov, ale aj pre tých, ktorí sa radi cítia pohodlne v spodnej bielizni.

Prečo je termoprádlo výnimočné?

Hlavným účelom pánskeho termoprádla do chladného počasia, aj keď to môže znieť zvláštne, nie je udržiavať teplo, ale účinne odvádzať vlhkosť z povrchu pokožky. Preto je dôležité pochopiť, že si ho vyberajú predovšetkým tí, ktorí vykonávajú fyzickú aktivitu v podmienkach chladu a nemožnosti pohodlne sa prezliecť a osušiť.

V obchodoch nájdete pod zámienkou termoprádla takmer všetko. Niekedy aj bielizeň s úplne opačnými vlastnosťami – napríklad obyčajné bavlnené tielka a nohavice. Bavlna veľmi dobre absorbuje a zadržiava vlhkosť. V takomto oblečení, ktoré sa párkrát zapotí, ste jednoducho odsúdení na prechladnutie.

Pánske termoprádlo sa vyrába zo sofistikovaných, špeciálne navrhnutých tkanín s použitím špeciálnych technológií. Aby výrobcovia pánskeho termoprádla splnili všetky uvedené požiadavky, používajú materiály so špeciálnou štruktúrou pletenia. Bunky priliehajúce k telu odvádzajú vlhkosť preč od tela, zatiaľ čo horné bunky pracujú na maximálnom rozložení vlhkosti po povrchu a jej rýchlom odparovaní prostredníctvom kapilárneho efektu. Týmto spôsobom sa energia neplytvá na ohrievanie nahromadenej vlhkosti a vzniknuté teplo neuniká von.

Ako sa treba o termoprádlo starať?

Hoci sa často hovorí, že termoprádlo vydrží len ručné pranie, nie je to správne. Dôležité je, že teplota vody v práčke jednoducho nesmie presiahnuť 60 stupňov Celzia. V opačnom prípade môže výrobok čiastočne alebo úplne stratiť vlastnosti, ktoré deklaroval výrobca. To znamená, že materiál prestane účinne odvádzať vlhkosť a udržiavať teplo.

Okrem toho používanie príliš vysokých teplôt môže spôsobiť roztavenie vlákien a termoprádlo následne stratí svoj pôvodný vzhľad. V dôsledku toho sa odev deformuje. Namiesto priliehavého strihu sa odev začne prehýbať ako druhá koža. Kontakt s pokožkou sa stratí. Pôvodná funkčnosť sa stratí. Pravidlá starostlivej údržby sa vzťahujú na všetky typy a druhy termoprádla (syntetika, vlna, kompozitné materiály) bez ohľadu na to, ktorému výrobcovi dávate prednosť.

Inzercia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava