Mládežnícki hokejoví havrani otvorili vlastnú ľadovú plochu

Ako piešťanskí mládežnícki hokejisti uvádzajú na svojej webovej stránke, umelú ľadovú plochu v areáli Ekoparku Piešťany (pri výpadovke na Drahovce) vybudovali z vlastnej iniciatívy vyplývajúcej zo situácie s uzavretým zimným štadiónom. Nahradiť tým chcú absenciu akejkoľvek umelej ľadovej plochy v kúpeľnom mesto túto zimnú sezónu. Pri komerčnom prenájme sa však budú musieť vysporiadať s konkurenciou v Trnave i Novom Meste nad Váhom.

Umelú ľadovú plochu otvorili piešťanskí mládežnícki hokejisti pri výpadovke na Drahovce. (Autor: hkhavrani.sk)

„Hokejové tímy HK Havrani Piešťany ostali po problémoch s mestským štadiónom odkázané na dochádzanie do Nového Mesta nad Váhom, kde sa ale našlo len veľmi málo priestoru pre tých najmenších. A najmä pre nich je tento priestor určený,“ píše sa na webovej stránke hkhavrani.sk. Hokejový klub prevádzkuje tento projekt na vlastné náklady, preto hľadá sponzorov, ktorí by im pomohli. Sponzorom umiestni reklamu na mantinely ihriska.

Ako uvádzajú havrani na svojej stránke, ihrisko s rozmermi 32×16 metrov je prístupné pre verejnosť aj pre hokejové partičky, ktoré doteraz hrávali hokej či korčuľovali na mestskom štadióne: „Záujemcovia si tak môžu ľadovú plochu rezervovať za 120 eur na hodinu.“

Foto: FB ZIMNÝ Štadión NMNV

Do akej miery bude tento projekt klziska pod holým nebom komerčne úspešný, zrejme ukážu už najbližšie týždne. Iniciatíve s otvorenou ľadovou plochou nie je priaznivo naklonené ani dlhodobo nadpriemerne teplé počasie, keď denné teploty vystupujú vysoko nad nulu a minimum je i mrazivých nocí. Podľa klimatológa Pavla Faška nádej na nejakú podstatnú zmenu v počasí pripomínajúcu štandardnú zimu v našom regióne je minimálna. Navyše najbližšie dni má pretrvávať daždivé počasie, čo ku komfortu korčuľovania tiež neprispeje.

Klzisko pod holým nebom na výpadovke na Drahovce sa bude musieť v komerčnej oblasti vysporiadať i s konkurenciou krytých zimných štadiónov v Novom Meste nad Váhom a v Trnave. Nekryté športovisko s rozmermi 32×16 metrov chcú havrani prenajímať za 120 eur na hodinu, pričom obdobný prenájom krytého klziska v Trnave je od 130 eur za hodinu a v Novom Meste nad Váhom len za 110 eur, pričom za túto sumu poskytnú i šatňu s hygienickým zázemím.

Foto: zimnystadiontrnava.sk

Fakt je však ten, že po desiatkach rokov kúpeľné mesto nemá počas zimnej sezóny klzisko s ľadovou plochou. Tradičné klzisko pri OD Prior tento rok ani neinštalovali pre energetickú krízu a nedostatok financií v mestskom rozpočte a zimný štadión ukončil svoju prevádzku v marci minulého roka po uskutočnení šampionátu osemnásťročných hokejistov. V lete jeho dovtedajší nájomca odovzdal mestu výpoveď z nájmu a odvtedy nie je jasné, kedy štadión opätovne sprevádzkujú a kto ho bude ďalej prevádzkovať.

Vlani nechalo mesto opraviť zatekajúcu strechu štadióna za takmer 200-tisíc eur. Na jeho ďalšiu rekonštrukciu, v tomto prípade chladenia ľadovej plochy, je potrebný takmer milión. Mestské zastupiteľstvo na tento účel vyčlenilo v rozpočte pre rok 2023 sumu 498 587 eur, o zvyšok peňazí sa chce mesto uchádzať zo štátneho Fondu na podporu športu.

Informácie o tom, či mesto tieto dotácie od štátu získa a kedy sa začne rekonštrukcia chladenia ľadovej plochy štadióna, zatiaľ verejne dostupné nie sú. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava