Čo robiť počas zimy? Tu je niekoľko tipov!

  • Inzercia
  • 19. januára 2023, 14:21

Rozmýšľate ako stráviť toto zimné obdobie? Neviete ako? Nebaví vás vysedávať doma a nič nerobiť? Máme pre vás niekoľko tipov ako môžete stráviť toto zimné obdobie a nemusíte sedieť doma!

(Autor: foxoboxo.sk)

Lyžovačka a zimné športy

Lyžovanie, snowboardovanie a iné zimné športy patria k štandardným aktivitám, ktoré ľudia robia poćas týchto studených mesiacov. Nemusíte mať veľa skúseností so zimnými športami, aby ste ich museli vykonávať. Lyžovať a snowboardovať sa môžete ísť aj ako začiatočník. Zaplatíte si inštruktora, ktorý vás naučí základy a môžete zlepšovať svoj skill potom sami. 

V tomto článku napríklad nájdete lyžiarske strediská pre začiatočníkov. Už si len nájsť ubytovanie a hor sa lyžovať alebo snowboardovať!

Výlety a wellness

Ak sa nechcete lyžovať alebo vykonávať iný typický zimný šport, môžete ísť kľudne na nejaký výlet, ktorý spojíte s príjemným wellnessom v rôznych strediskách alebo hotelov. Stačí si vybrať nejakú konkrétnu lokalitu a ubytovanie na Slovensku

Môžete ísť napríklad cez lanovku na Lomnický štít (ako kúpiť lístok na lanovku na Lomnický štít nájdete v tomto článku).

Môžete sa ísť pozrieť v zimnom období na vodopád Skok vo Vysokých Tatrách alebo Tatranský ľadový dom (Hrebienok), kde nájdete množstvo zaujímavých stavieb z ľadu.

Zaujímavým miestom na výlet môžu byť aj Jánošíkove diery, prípadne môžete navštíviť rôzne mestá, kde nájdete mnoho zaujímavých pamiatok. Medzi mestá, ktoré môźete navštíviť je napríklad Kežmarok, Bátovce a mnoho iných.

Môžete vyskúšať aj Tatrabob vo Vysokých Tatrách (nachádza sa v Tatranskej Lomnici), kde môžete zažiť aj trochu adrenalínu.

Miestom na výlety môžu byť aj rôzne miesta s termálnymi prameňmi, kde sa môžete aj okúpať. Môžete navštíviť napríklad prameň Kalameny (v liptovskej obci Kalameny), prameň Lukavica (pri Žarnovici) alebo prameň Liptovská Kokava.

Toto je našich niekoľko tipov ako stráviť aktívne voľný čas počas zimy.

 foxoboxo.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava