Oplatí sa lacné poistenie PZP?

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 17. januára 2023, 13:34

Zvažujete kúpu auta, alebo ste práve teraz podpísali zmluvu? Tak v tomto momente sa musíte rozhodnúť pre konkrétnu ponuku povinného zmluvného poistenia. Oplatí sa najlacnejšia voľba?

Insurance concept: Painted blue Car Insurance icon on Digital Paper background

Často máme vo zvyku nakupovať systémom, že čím lacnejšie, tak tým lepšie. No neplatí to pri všetkých segmentoch. Lacné poistenie PZP sa môže zdať na začiatku ako lákavá ponuka, no z dlhodobého hľadiska môžete na to nepekne doplatiť. Ako prvé si musíte uvedomiť, že povinné zmluvné poistenie musí mať uzavreté každá osoba, ktorá je aktívnym držiteľom motorového vozidla. V opačnom prípade by vám hrozila vysoká pokuta. Takže ak zvažujete kúpu auta, alebo ste ho už kúpili, tak PZP je pre vás povinnosťou.

Lacné poistenie PZP? Nie vždy sa oplatí.

Ak si budete porovnávať ponuky medzi jednotlivými spoločnosťami tak si určite všimnete, že najlacnejší variant je často bez akýchkoľvek bonusových služieb, okrem tých, ktoré sú stanovené zákonom ako povinné. Tu práve nastáva situácia, kedy si musíte zvážiť aké riziká vám hrozia pri jazdení s vašim autom.

Na čo si dávať pozor?

Ak často jazdíte trasy mimo mesta, tak je veľmi dobré zvážiť pripoistenie, ktoré pokrýva škodové udalosti spôsobené stretnutím so zverou. Hlavne v týchto prípadoch sa stáva, že škoda na aute vznikne v rozmedzí niekoľko tisíc eur, ktoré vám mohla preplatiť poisťovňa, kebyže si predtým trochu priplatíte. Toto patrí medzi najviac podceňované pripoistenia, na ktoré ľudia neskôr doplácajú.

Medzi najznámejšie pripoistenia patrí aj poistenie čelného skla. Pomerne často sa stáva, že vodičovi pred vami sa odrazí kamienok, ktorý následne zasiahne vaše čelné sklo a spôsobí vám tam prasklinu. Hlavne v zimnom období, kedy sa posypávajú cestné komunikácie kvôli snehu na vozovke.  Ak bývate na mieste kde je v okolí zlá vozovka, alebo jazdievate po takýchto cestách, určite vám odporúčame využiť aj pripoistenie proti výtlkom. To vás ochráni v prípade, že vám praskne pneumatika, alebo si poškodíte disk, či geometriu vozidla.

Čo z toho vyplýva?

Ako môžete vidieť, tak lacné poistenie PZP nemusí byť až také výhodné, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Vždy si minimálne prejdite všetky možnosti pripoistenia a zamyslite sa nad tým, ktoré z nich je vhodné pre vašu situáciu. Ideálne je si všetky tieto možnosti prejsť s poistným maklérom, ktorý vám ochotne poradí pri výbere správnej ponuky. Poistiť sa môžete aj jednoducho online, prostredníctvom spoločnosti Poistisaonline.sk, ktorá sa venuje oblasti poisťovníctva už viac než 30 rokov.

(Inzercia)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava