Na ocenenie manželstva nominujte rodičov či starých rodičov

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 15. januára 2023, 00:01

Centrum pomoci pre rodinu pokračuje v začatej tradícii oceňovania najdlhšie trvajúcich manželstiev. Preto aj v roku 2023 hľadajú manželstvá z Piešťan i z Trnavy. Tento rok sa uskutoční oceňovanie po štvrtýkrát v Trnave a tretíkrát v Piešťanoch za spolupráce oboch samospráv.

(Autor: Centrum pomoci pre rodinu)

„Týmto oslovujeme a prosíme všetky deti, rodinu, priateľov, známych či susedov, aby nominovali dlhotrvajúce manželské zväzky. Posledné roky nám ukázali, aké je dôležité si pripomenúť takéto manželské zväzky aj preto, že sú pre všetkých ľudí veľkou inšpiráciou. V minulom roku sme dostali z oboch miest vyše 50 nominácií a ocenilo sa šesť manželských párov a dva manželské páry in memoriam. Najvyšší vek dosiahol žijúci manželský pár z Trnavy, ktorý bol ocenený za 69 rokov v manželstve. Počas slávnostného oceňovania manželia odovzdávajú vzácne odkazy pre všetkých mladých, ktorí sa chystajú do manželstva, i pre všetkých, ktorí si svoje áno už povedali. Nadväzujeme tak na tému Národného týždňa manželstva, ktorý bude v roku 2023 v týždni od 13. do 19. februára,“ hovorí organizátor oceňovania Michal Lipovský z Centra pomoci pre rodinu.

„Nominované môžu byť aj tie páry, ktoré boli nominované v predošlých ročníkoch, ale ocenenie ešte nedostali. Cenu in memoriam udelí Centrum pomoci pre rodinu tým párom, v ktorých jeden z dvojice naveky odišiel, alebo zomreli obaja z manželov. Samotné oceňovanie v spolupráci s mestom Trnava a mestom Piešťany sa uskutoční v priebehu februára,“ dodáva Lipovský.

Najdlhšie trvajúce manželstvá z Piešťan a Trnavy prihlasujte do 3. februára cez online dotazníky, ktoré nájdete na webstránke Centra pomoci pre rodinu. 

zdroj: Centrum pomoci pre rodinu

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava