Riaditeľka mestského kultúrneho strediska Michaela Žažová vo svojej funkcii končí

Riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch, Michaela Žažová, vo funkcii vydržala len rok. Na post riaditeľky nastúpila v januári minulého roka, keď uspela vo výberovom konaní. Vo funkcii nahradila Petra Sedláčika, ktorého po množstve pochybení pri riadení mestskej kultúrnej organizácie zistených aj hlavným kontrolórom mesta odvolal primátor Peter Jančovič. Žažová odchádza z funkcie na vlastnú žiadosť.

(Autor: pror)

Michaela Žažová pre Piešťanský týždeň svoje dôvody zadefinovala ako osobné a spresniť ich nechcela. Fakt je však ten, že mestské kultúrne stredisko (MsKS) prevzala v nelichotivom stave. Objektom v jeho správe vo viacerých prípadoch chýbali zákonom stanovené revízie a ich údržba tiež bola zanedbaná. Rozpočet MsKS v najväčšej miere pojedala len prevádzka strediska a financie vyčleňované z mestskej kasy na údržbu budov nepostačovali.

MsKS má vo svojej správe objekt Malej scény na Ulici A. Dubčeka, výstavnú sieň Stará lekáreň na Winterovej ulici, výstavnú sieň Fontána a kinosálu rovnakého mena, Hudobný pavilón v mestskom parku, ale aj Prírodné kino. Po ukončení rekonštrukcie Kolonádového mosta im pripadol do správy nový objekt – výstavná sieň Mólo v prístavbe mosta na strane od Kúpeľného ostrova.

Príspevková organizácia mesta hospodári v zmysle zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy. Pre rok 2022 malo MsKS schválený rozpočet v objeme 593 971 eur, čo bolo o 200-tisíc eur menej ako v rozpočte pre rok 2021. V roku 2023 mestské zastupiteľstvo rozpočet zvýšilo viac ako o 100-tisíc na sumu 701-tisíc eur. Navýšenie však zhltne najmä zákonom stanovený nárast miezd zamestnancov a cena energií.

MsKS do ukončenia výberového konania na post riaditeľa dočasne povedie zamestnankyňa mestského úradu Diana Kizek Kiššová.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel