EuroCup: Čajky potrebujú v Pécsi vyhrať o 7 bodov

Niekoľko hodín delí Piešťanské Čajky od odvety v Eurocupe na palubovke maďarského NKA Universitas PEAC Pécs. Pred druhým zápasom play-off sme vyspovedali na aktuálne témy aj rozohrávačku Natáliu Martiškovú.

Natália Martišková verí, že Čajky môžu v Pécsi vybojovať postup do ďalšieho kola play-off. (Autor: Lukáš Droppan)

Najskôr sme sa obzreli za stretnutím v Diplomat aréne, ktorý postavil piešťanské družstvo do jasne stanovenej pozície pred stretnutím u súpera. „Zápas bol veľmi fyzický a rozhodovali detaily presne, ako sme očakávali. Pécs preukázal svoju kvalitu a útočnú silu, keďže v prvom polčase premenil 10 z 12 pokusov za 3 body. Mali sme dostatok informácií o hráčkach, aj ich spôsobe hry. Prišlo len ku malým zmenám, ktoré významne neovplyvnili vývoj stretnutia. Poznáme ich silné a slabšie stránky, a to musíme využiť v náš prospech, no v prvom rade sa musíme sústrediť na seba a náš tímový výkon,“ myslí si Martišková.

Prehra 62:68 z predošlej stredy znamená, že ak chcú Čajky postúpiť do osemfinále Eurocupu a zahrať si proti jednému z dvojice Villeneuve d’Ascq LM – Londýn Lions, tak musia v Maďarsku vyhrať o 7 a viac bodov. „Ideme s jasným cieľom, hrať na hranici našich možností a pokúsiť sa zvíťaziť o 7 bodov. Momentálne je pre nás dôležité, aby sme dodržiavali naše útočné a obranné pravidlá, ktorým treba veriť, pretože nás dostali až sem. Samozrejme, netreba zabudnúť na rýchly protiútok a v neposlednom rade veľké množstvo energie. Všetci vieme, o čo tu hráme,“ vyhlásila rozohrávačka Piešťan.

Pre družstvo ide o najdôležitejšie stretnutie za posledné obdobie, čomu podriadili aj víkendový ligový zápas so Šamorínom. Pri vysokom víťazstve dostali priestor všetky hráčky na súpiske, aby na Pécs mohli ísť v čo najväčšej pohode a s energiou. „Je dôležité, aby minúty boli rozdelené. Samozrejme, mladé hráčky si ich zaslúžia. Treba byť fyzicky pripravený na nasledujúci harmonogram zápasov, obzvlášť na eurocupové stretnutie,“ uviedla Martišková.

Odvetný play off zápas Eurocupu medzi NKA Universitas PEAC Pécs a Piešťanskými Čajkami je na programe v stredu 11. januára o 18.00 h. Sledovať ho môžete prostredníctvom videa nižšie a štatistického prenosu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav