Gymnázium J. B. Magina vo Vrbovom sa stalo inovatívnou školou roka 2022/23

  • Školy / Región
  • 8. januára 2023, 23:22

V tomto školskom roku sa Gymnázium Jána Baltazára Magina vo Vrbovom rozhodlo zapojiť do projektu INOŠKOLA. Prečo?

Pedagógovia sa tešili z ocenenia, ktoré ich zaväzuje k ďalšej aktívnej činnosti. (Autor: archív GJBM)

Jednoducho sme chceli zistiť, či aj tá naša „malá škola“ môže byť začlenená medzi školy inovatívne – teda tie, ktoré pomáhajú vzdelávaním rozvíjať u žiakov kreatívne myslenie, leadership, prácu s informačnými technológiami a mnoho ďalších nevyhnutných schopností pre ich budúcu osobnú a profesijnú kariéru. Veľmi nás potešil fakt, že sme sa nielen do projektu zaradili, ale aj získali ocenenie „Najlepšia škola v regióne, ktorá vie ako na to“.

Týmto ocenením sme, samozrejme, prebrali aj zodpovednosť v podobe organizovania prednášok, konferencií, kde naši učitelia zdieľajú svoje skúsenosti so zavádzaním inovácií do vzdelávania a s prácou v rôznych projektoch. A tak naše gymnázium organizovalo prvú pracovnú konferenciu pre učiteľov základných a stredných škôl, ktorá nebola len o prednáškach, ale aj workshopoch, kde si účastníci mohli prakticky vyskúšať napríklad prácu s programom Accelium či získať predstavu o vzdelávaní v exteriéri.

Toto ocenenie nás všetkých veľmi potešilo, že našu prácu si všimli aj iné vzdelávacie inštitúcie, no na druhej strane je to pre nás zaväzujúce naďalej na sebe pracovať a tento titul si udržať. Ďakujem učiteľom a všetkým zamestnancom, že svoju prácu majú radi!

Henrieta Gromanová, riaditeľka školy

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek