Jaslovské Bohunice sú od 1. januára bez Hlavnej ulice

  • Kraj / Spravodajstvo
  • 1. januára 2023, 08:02

Obec Jaslovské Bohunice v okrese Trnava nebude mať od 1. januára Hlavnú ulicu, aj keď ich doteraz mala až tri. Hlavnú ulicu mali všetky tri časti obce, obecné zastupiteľstvo názvy Hlavná Jaslovce, Hlavná Bohunice a Hlavná Paderovce zrušilo a tieto ulice premenovalo. Všeobecne záväzné nariadenie o nových názvoch ulíc nadobúda účinnosť 1. januára 2023.

(Autor: google.sk/maps)

Hlavnú v časti Jaslovce nahradila Jaslovská ulica, Hlavnú v časti Bohunice nahradila Bohunická ulica a Hlavnú v miestnej časti Paderovce premenovali na Paderovskú ulicu. Podľa starostky Jaslovských Bohuníc Boženy Krajčovičovej spôsobovali Hlavné ulice v jednotlivých častiach obce praktické problémy, napríklad pri doručovaní zásielok. Pri niektorých zásielkach nebolo presne uvedené, o ktorú Hlavnú ulicu ide. Obecné zastupiteľstvo v Jaslovských Bohuniciach okrem týchto zmien pridalo k všetkým pomenovaniam ulíc z roku 2005 aj slovo ulica, ktoré doteraz v nariadení chýbalo. Obec zmeny v názvoch ulíc konzultovala s Jazykovedným ústavom Ľudovíta Štúra Slovenskej akadémie vied. V Jaslovských Bohuniciach má svoj názov 30 ulíc, 20 z nich v časti Bohunice, 7 v časti Jaslovce a tri ulice má miestna časť Paderovce.

Jaslovské Bohunice vznikli v roku 1958 zlúčením dvoch susedných obcí Bohunice a Jaslovce. O 18 rokov neskôr bola k obci Jaslovské Bohunice pričlenená aj dedinka Paderovce. Ulice tu majú oficiálne pomenované od roku 2005.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel