„Vianočné auto“ pomôže v Centre pre deti a rodiny Piešťany

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. decembra 2022, 08:00

Jedenásty ročník Vianočného projektu Nadácie Volkswagen Slovakia pozná svojho víťaza – stalo sa ním Centrum pre deti a rodiny v Piešťanoch, ktoré získalo Volkswagen up!. Deti a mladí ľudia z tohto centra vytvorili najoriginálnejší model vianočného auta a ten sa vďaka projektu premení na skutočný automobil, ktorý predstavuje významnú pomoc pri zabezpečovaní každodenného chodu centra.

foto: Nadácia Volkswagen Slovakia

„Vnímame neoceniteľný prínos centier pre deti a rodiny, ktoré sa snažia vytvárať zázemie deťom s ťažkým osudom. V Nadácii Volkswagen Slovakia ich dlhodobo finančne podporujeme prostredníctvom grantových programov. Zároveň sme chceli využiť na pomoc aj niečo, čo je nám, ako nadácii výrobcu automobilov, vlastné – tak vznikol Vianočný projekt,“ vyjadrila sa Gabriela Viteková, projektová manažérka Nadácie Volkswagen Slovakia. Hlavnou cenou súťažného projektu je automobil Volkswagen up!, ktorý bude slúžiť pri preprave detí, zabezpečovaní nákupov a rýchlejšiemu presunu pracovníkov centra pri práci v teréne.

Do Vianočného projektu sú priamo zapojení klienti centier pre deti a rodiny. Každý rok vlastnoručne vytvárajú súťažné diela na zadanú tému a v predvianočnom období sú súťažné modely vyhodnotené. Cieľom je motivovať deti ku kreativite, podporiť ich zmysel pre techniku, hravosť, tímovú spoluprácu.

„Tohtoročná téma preverila vianočného ducha, pretože deti mali za úlohu vytvoriť vianočné auto. Ich kreativita bola úžasná – stvárnili svoje predstavy o autách z vianočných rozprávok, o autách, ktoré vozia darčeky a jazdia zasneženou zimnou prírodou,“ doplnila Viteková.

„Deti boli nesmierne šťastné, že ich kreativita, usilovnosť a pracovitosť dostala to najvyššie ocenenie. Pod vedením svojich šikovných tiet vyše mesiaca zháňali materiál na výrobu auta, vystrihovali, miešali, lepili, maľovali, skladali, strihali, primeriavali a dohadovali sa, aby na konci vzniklo vianočné auto. Finančný príspevok vo výške 800 eur, ktorý je súčasťou výhry, použijeme na náklady spojené s táborom, ktorý bude pre deti odmenou za trpezlivosť a prácu na vianočnom autíčku,“ uviedla Andrea Blinková, vedúca výchovy v Centre pre deti a rodiny Piešťany.

zdroj/foto: Nadácia Volkswagen Slovakia

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava