Maturanti z „áčky“ SPŠE sú už ostužkovaní

  • Mladí dnes / Školy
  • 30. decembra 2022, 08:00

Gaudeamus igitur znelo v piatok 9. decembra sálou reštaurácie Semafor, kde do spoločenských oblekov nahodení maturanti 4. A triedy Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch očakávali slávnostné stužkovanie. Nechýbali šerpy, kvety, objatia, dojatie mám i stisky rúk a otcovské potľapkanie po ramene.

Do sviatočných oblekov nahodení maturanti 4. A triedy Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch so svojou triednou Emíliou Grmanovou a riaditeľom Jozefom Kolníkom. foto: md

Stužky maturantom odovzdávala triedna učiteľka Emília Grmanová za prítomnosti riaditeľa školy Jozefa Kolníka. Študenti pozvaných rodičov i učiteľov obveselili programom. Nechýbala v ňom scénka o finančnej gramotnosti, rodičia sa pokúsili zmaturovať z otázok, ktoré im predostreli ich ratolesti, a v programe bol i tradičný zápas o stoličku.

Bavili sa študenti, rodičia aj pedagógovia. A keďže po zábave prichádza čas na intenzívne štúdium, treba pripomenúť, že štvrtáci „áčkari“ – budúci absolventi odboru informačné a sieťové technológie – majú „k dobru“ ešte päť mesiacov. Interná časť maturitnej skúšky sa totiž uskutoční v dňoch 22.-26. mája 2023 z predmetov slovenčina, angličtina a teoretickej časti odbornej zložky – IST, kde preukážu vedomosti nadobudnuté počas štyroch rokov. Nech sa darí nielen im, ale aj všetkým maturantom.

(md)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava