Upečte si medvedie labky

Už vám rozvoniavajú medovníčky, kokosky či linecké koliečka? Cukor roztápate na karamel, čokoládu s maslom na polevu, lúskate či meliete orechy? V kuchyni je cítiť vôňu škorice i klinčekov? Spotreba papiera na pečenie narastá s množstvom cukroviniek v dózičkách? Ponúkame vám recept na medvedie labky.

Môžeme ich podávať aj plnené.

Medvedie labky

Suroviny: 300 g múky špeciál, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 150 g zomletých orechov, 30 g kakaa, vajce, pol kávovej lyžičky mletej škorice, 3-4 roztlčené klinčeky, postrúhaná kôra z bio citrónu, vanilkový cukor, 100 g práškového cukru na obaľovanie

Postup: Do múky pridáme maslo alebo margarín Hera, vajce, cukor, zomleté orechy, kakao, citrónovú kôru, mletú škoricu a roztlčené klinčeky. Ručne vypracujeme cesto a necháme ho pár minút postáť v chlade. Potom kúsky cesta vtláčame do formičiek, nie príliš plytkých, aby nezhoreli. Pečieme vo vyhriatej rúre, upečené vyklopíme a obalíme cukrom.

0 Shares

Najnovšie správy

Aj klienti z dennej nízkoprahovej služby Centra pomoci človeku v Piešťanoch priložili pri príležitosti Dňa Zeme ruku k dielu. Počas…
  • 02.05.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je sobota 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 3. mája 2025
Meniny má Galina, zajtra Florián