Daj Boh zdravia darcom krvi z Krakovian

  • Piešťanský týždeň / Kultúra a spoločnosť / Spravodajstvo / Región
  • 25. decembra 2022, 00:02

V Krakovanoch si každoročne uctia bezpríspevkových darcov krvi spoločenským posedením, kde okrem dobrej nálady, jedla a pitia odznejú aj slová vďaky za ich ľudskosť a nezištnú pomoc.

Darovať krv chodia v tejto obci celé rodiny, čo na vianočnom posedení, ktoré sa konalo na začiatku decembra v Pivárni u Notára, vyzdvihla predsedníčka Miestnej skupiny Slovenského Červeného kríža, Elena Krestová. Rad zaradom vymenovávala a z úprimného srdca ďakovala jednotlivým bronzovým, strieborným, zlatým či diamantovým darcom krvi a priala im požehnané dni plné zdravia a rodinnej pohody.

Príhovor predniesol i starosta obce František Klinovský, ktorý rovnako ako Krestová poďakoval prítomným za ich nezištnosť a darovanie krvi tým, ktorí ju potrebujú. Každý z darcov dostal i pamätný list – poďakovanie za podporu charitatívnej práce Slovenského Červeného kríža v Krakovanoch s veršom: „Daj Boh šťastia celej zemi, všetkým národom. Nech im svetlo hviezdy lásky ožaruje dom. Hladným chleba dobrého, chorým zdravia pevného. Daj Boh šťastia celej zemi, všetkým národom.“

Na posedení, ktoré svojím spevom odeté do nádherných kostýmov spríjemnila spevácka skupina Klenovanka z Chtelnice, sme vyspovedali držiteľov Diamantových Janského plakiet a jedného, ktorého od diamantu delil len krôčik. Ich príbehy uvedieme v januárovom vydaní PT.

(vd), foto: autor

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián