Súkromná zuška vypredala Dom umenia. Dvakrát

Vianoce už naozaj hrejú na duši i na tele. Pri srdiečku zahriali aj vianočné vystúpenia Súkromnej základnej umeleckej školy v Zavretom kúte v Piešťanoch, ktorá sa predstavila prvé dva decembrové dni na doskách Domu umenia. Kultúrny stánok na Nábreží I. Krasku praskal vo švíkoch – 1. i 2. decembra bolo vypredané.

Deväťdesiatminútový tanečný program, zložený z moderných, scénických, hiphopových čísiel, ale aj choreografiami čerpajúcimi prvky z klasického tanca, sa niesol vo vianočnej atmosfére. Na pódiu nechýbali anjelici, škriatkovia, Santovia, či soby. Choreografie boli vystavané do hudby známych vianočných hitov, no nechýbali ani hiphopové skladby a remixy. Čo však bolo vo všetkých číslach identické, bola skvelá atmosféra a chuť tancovať.

„Sme veľmi pyšné na všetky deti od najmenších až po najstaršie. Je veľmi veľa vecí, ktoré divák nevie, lebo nevidí do zákulisia. Vo štvrtok sme sa dozvedeli, že jedna z našich najstarších žiačok nebude vystupovať, lebo jej to náhle ochorenie a zlý zdravotný stav neumožnili. Jedno dievča prišlo v ten deň z Banskej Bystrice, aby sa naučilo dve choreografie a mohlo zaskočiť. Ďalšia žiačka sa naučila inú choreografiu, aby mohla zaskočiť v tej. Neskôr nám vypadli ďalšie dve dievčatká, počas generálky bol zhon, niektorým prišlo zle, asi bolo čosi vo vzduchu. Jedno dievča nakoniec ani nevystupovalo. Bolo to náročné aj psychicky, lebo stále sa vzadu čosi dialo. Piatok už bol uvoľnenejší, každý už vedel čo a ako,“ prezradila lektorka Lucia Danišová.

Diváci si to však neuvedomili, práve naopak. Vystúpenie si užívali, Oldies párty so známymi hitmi minulého storočia ako Diridonda či Učiteľka tanca nielenže vyčarili úsmevy na tvárach, ale nakrúcať si vystúpenie začali aj ľudia, ktorých deti sa na javisku nenachádzali. Veľa emócií priniesli na pódium aj najmladší tanečníci. „Naši najmenší si to veľmi užili. Už na generálke, keď sa postavili na javisko a uvideli svetlá, počuli hudbu, tak vyjadrovali fascinované wau,“ povedala učiteľka. A skvelé ohlasy zaznamenali aj dospelé tanečnice, ktoré sa na vianočnom vystúpení blysli po prvý raz.

Na prípravu programu, ktorý bol oba dni identický, mali v škole približne dva a pol mesiaca. „Bol to veľmi krátky čas. Napriek tomu sa tešíme, že bol taký záujem o vstupenky a sme radi, že sa nám podarilo oba dni vypredať Dom umenia,“ uviedla L. Danišová. Obavy mali nielen z dôvodu krátkeho času na prípravu, ale aj preto, že tento rok majú v škole rekordne veľa detí, a to aj začiatočníkov. „Takže sme nevedeli, či stihneme vôbec niečo pripraviť,“ zamyslela sa učiteľka, pričom napokon bol program zostavený zo 41 čísiel a všetko dobre dopadlo. „Mali sme fantastické ohlasy, prišlo nám naozaj veľa podporných správ a ľudia nás zastavovali, že sa im to páčilo. Veľa to pre nás znamená,“ doplnila pedagogička.

Neprehliadnuteľná bola vzájomná podpora. Jedna skupinu druhú povzbudzovala a všetci si navzájom pomáhali. „Veľmi by som sa chcela poďakovať aj našim starším deťom, ktoré pomáhali česať, nosiť, vešať písmenká. Pomáhali nám aj bývalé žiačky, ktoré sa prišli pozrieť,“ skonštatovala L. Danišová.

Okrem nej choreografie pripravovali aj ďalšie učiteľky. „Chcela by som sa poďakovať kolegyniam Laure Schellerovej a Janke Kučerovej, taktiež aj Sárke Majerskej, ktorá zaskakuje za kolegyňu Nikolu Gelingerovú a vedie jednu skupinu Siluett,“ vymenovala učiteľka. „Taktiež by som sa rada poďakovala pani riaditeľke Domu umenia Edite Bjeloševičovej, Marcelovi Budkovi za osvetlenie a zvuk a celému tímu Domu umenia,“ uviedla a nezabudla ani na rodičov. „Ďakujeme rodičom detí, že majú v nás dôveru, že k nám deti prihlasujú, ďakujeme priaznivcom, že podporujú umenie. V dnešnej dobe si to nie každý môže dovoliť,“ doplnila učiteľka a dodala, že žiakov čaká vo februári nakrúcanie tanečného videoklipu, a potom sa začínajú kvalifikácie na majstrovstvá Slovenska. „Všetkým prajem veľa zdravíčka a krásne prežitie vianočných sviatkov,“ dodala na záver L. Danišová.

0 Shares

Najnovšie správy

Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola