Slnečnica zajtra zatancuje v Dome umenia

Slnečnica opäť dotancuje na pódium Domu umenia v Piešťanoch. Už v piatok 16. decembra o 19. hodine folklórny súbor predvedie pestrý výber choreografií, rozmanitosť tancov a príjemné naladenie na tie najkrajšie sviatky v roku. Do tanca bude hrať folkloristom Ľudová hudba Michala Pagáča a pozvanie prijalo i Tancovadlo z Piešťan.

Foto: am

Folklórny súbor Slnečnica založil Miroslav Donoval v roku 1986 pri Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch. Za viac ako 35 rokov svojho pôsobenia Slnečnica vychovala mnoho generácií tanečníkov a vzbudzuje neustále nadšenie a záujem o folklór. Svoje zručnosti predviedla takmer vo všetkých krajinách Európy, ale i v Južnej Amerike či v Ázii. Súbor prezentuje tance z rôznych regiónov Slovenska, ktoré choreograficky spracovali Miki Sivý, Juraj Bartko, Laco Lenovský, Vlado Michalko, Stano Marišler a iní.

V súčasnosti sa tancu v Slnečnici venujú najmä žiaci a študenti základných a stredných škôl z okolia Piešťan.

Vstupenky v hodnote 10 eur si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Bodnutím manžela vyvrcholila hádka v byte medzi manželmi v Novom Meste nad Váhom. Obaja boli pod vplyvom alkoholu. Informovala o…
  • 16.05.2024, 18:02
  • Krimi / Spravodajstvo
piatok, 17. mája 2024
Meniny má Gizela, zajtra Viola