Dobré tienenie a zvuková izolácia prispejú k vašej domácej pohode

  • Inzercia
  • 15. decembra 2022, 00:04

Kde by sme mali skutočné pohodlie a pokoj ak nie doma? Veď domov je miestom, kde by sme si aj po tom najhektickejšom dni mali vedieť dokonale oddýchnuť a upokojiť sa. Skrátka, doma by nás nemalo nič rušiť. A už vôbec nie zvonku.

Autor: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Už žiadne ostré slnko, či zvedaví susedia

Keď sa chceme doma naozaj „izolovať“ od okolitého sveta, čo je potrebné urobiť? Zavrieť dvere, to je pochopiteľné, veď nikto nenecháva vchodové dvere otvorené, zavrieť okná a zastrieť ich. Áno, úloha tieniacej techniky je postarať sa o to, aby nás cez okná nič nerušilo.

V súčasnosti je na trhu množstvo druhov tieniacej techniky. Dobrou voľbou sú napríklad plissé rolety. Tvorí ich skladaná plisovaná látka v rôznych prevedeniach a to nielen, čo sa farieb a vzorov týka, ale na výber máte aj z hľadiska intenzity tienenia.

Látku si môžete vyťahovať do akejkoľvek polohy, podobne ako pri klasických roletách, avšak s jedným rozdielom. Funguje to oba smermi a teda zhora aj zdola. To vám dáva podstatne väčšiu flexibilitu pri regulovaní tienenia v porovnaní s klasickými roletami.

Počujete to ticho?

Ak sa teraz zameriame na bývanie v byte, domácu pohodu a pokoj vie zaručene narušiť jeden faktor. Sú ním hluční susedia. S nimi je to tak, že nikdy nemáte istotu, že sa k vám niekto nadmieru hlučný nenasťahuje a to aj v prípad, že vaši terajší susedia sú minimálne z tohto hľadiska ukážkoví.

V takých prípadoch (a keď nepomáha slušný rozhovor) je najlepšie mať kvalitnú akustickú izoláciu spoločných stien. Problém však môže nastať v prípade, že sa chcete zvukovo izolovať od susedov nad vami.

Zvuková izolácia vášho stropu síce utlmí bežný hluk ako reč, či zvuky z TV, ale potom je tu ešte takzvaný kročajový hluk, čiže hluk z kráčania, posúvania stoličiek a všeobecne hluk, ktorý vzniká pri priamom kontakte s podlahou. V tomto prípade pomôže účinná kročajová izolácia, ktorá by však musela byť umiestnená pod podlahou vašich susedov.

Avšak na takúto rekonštrukciu len kvôli vášmu komfortu ich zrejme nenahovoríte. Ale môžete ich aspoň na hluk upozorniť a ak majú dostatok empatie, pokúsia sa ho obmedziť alebo budú na potrebu kvalitnej kročajovej izolácie pamätať, keď budú rekonštruovať podlahu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Monika, zajtra Ingrida