Mikulášskeho turnaja v minihádzanej sa zúčastnili mládežníci zo siedmich škôl

  • Školy / Šport
  • 13. decembra 2022, 06:48

Hádzanársky klub MHK Piešťany zorganizoval v piatok 9. decembra Mikulášsky turnaj v minihádzanej pre deti prvého stupňa základných škôl z Piešťan a okolia.

Na turnaji v minihádzanej sa zúčastnili mládežníci z Piešťan a okolia. (Autor: MHK)

Ako satisfakciu za dva roky online vyučovania ponúkli tréneri MHK deťom turnaj v minihádzanej, ktorej popularita na školách výrazne narastá. Postupne sa do turnaja prihlasovali jednotlivé školy a nakoniec nás všetkých záujem škôl a hlavne detí veľmi milo prekvapil. Keď sa blížil začiatok turnaja, telocvičňa Gymnázia Pierra de Coubertina sa utešene zapĺňala aktérmi a postupne boli plné takmer všetky voľné miesta v hľadisku a na lavičkách.

Na tvárach detí bolo vidieť napätie, pretože pre väčšinu z nich to bol prvý turnaj v minihádzanej v ich živote. No len čo sa začal úvodný zápas, ostych opadol, decká veľmi rýchlo pochopili, ako sa minihádzaná hrá, a o pár minút sa už utešené akcie striedali jedna za druhou. Deti boli rozdelené do dvoch vekových kategórií, aby zvádzali súboje s rovnako starými rovesníkmi. Na spestrenie bol turnaj doplnený súťažou o kráľa strelcov v presnosti.

Družstvá absolvovali 24 vyrovnaných zápasov, hráči vsietili stovky gólov a bezmála 80 detí strávilo pekné športové dopoludnie. Cieľom turnaja bolo predstaviť minihádzanú čo najväčšiemu počtu detí, to sa podarilo. Veľmi milé boli otázky detí ešte počas zápasov, kedy bude ďalší turnaj. Nakoniec však turnaj môže mať len jedného víťaza – všetkých zúčastnených nadšencov hádzanej.

Turnaja sa zúčastnili družstvá zo siedmich škôl: ZŠ Veľké Kostoľany, ZŠ J. Hollého s MŠ Madunice, ZŠ s MŠ Moravany nad Váhom, ZŠ Komenského Vrbové, ZŠ Mojmírova Piešťany, ZŠ M. R. Štefánika Piešťany a ZŠ F. E. Scherera Piešťany.

zdroj: MHK

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof