Čo robiť počas zimných večerov? Predsa plánovať letnú dovolenku

  • Inzercia
  • 13. decembra 2022, 00:03

Pri pohľade na predpoveď počasia na najbližšie dni a teploty, ktoré predpoveď hlási, už každému musí byť jasné, že prišla zima. S tým predsa musí byť zmierený aj ten najväčší milovník leta. A čo takto sa aspoň obrazne zohriať pri plánovaní budúcoročnej letnej dovolenky?

Autor: Zigres / Shutterstock.com

Ešte stále si môžete rezervovať dovolenku za výhodnejšiu cenu

Možno sa vám to zdá priskoro, ale prečo nie? V tomto období ešte určite nájdete zaujímavé zľavy na letné dovolenky. A mimochodom, kedy budete mať viac na času na hľadanie dokonalej dovolenky ak nie počas dlhých zimných večerov? Veď keď sa na jar oteplí, budú vás skôr zaujímať grilovačky na terase pod pergolou a nie sedenie za obrazovkou a detailné skúmanie ponúk cestovných kancelárií.

Aby sme vám však aj teraz hľadanie uľahčili (ak si napríklad chcete podarovať dovolenku ako vianočný darček na poslednú chvíľu), rovno vám dáme tip na lokalitu, ktorú si rozhodne zamilujete. A dokonca sa ani príliš nevzdialime od Slovenska.

Ak dovolenkovať v Európe, tak jednoznačne na Sardínii

Čo je tým našim úžasným tipom? No predsa dovolenka na Sardínii. Tomuto druhému najväčšiemu talianskemu ostrovu sa hovorí aj Karibik Stredomoria a keď Sardíniu navštívite, ihneď zistíte, že takúto prezývku má právom.

Azúrovo modré more s pestrým podmorským životom, nádherné piesočnaté pláže, očarujúca príroda, pokojné dedinky, ale aj nablýskané letoviská s luxusnými obchodmi a ešte luxusnejšími jachtami, to všetko nájdete na Sardínii. A aby sme nezabudli, ide o Taliansko a to znamená, že tunajšia kuchyňa je naozaj skvelá.

Okrem toho za zmienku stojí aj pobrežie bohaté na jaskynné systémy, či takzvané nuraghi, čo sú zvyšky kruhových megalitických pevností, ktoré pochádzajú z obdobia rokov 1900 – 730 pred našim letopočtom. Na Sardínii si tak prídu na svoje aj milovníci histórie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika