Čo je dôležité pri modernizácii priemyselného osvetlenia?

  • Inzercia
  • 13. decembra 2022, 23:04

Kríza na trhu s energetickými zdrojmi donútila mnohých hľadať spôsoby, ako ušetriť napríklad na platbách za elektrickú energiu. Výnimkou nie sú ani rôzne firmy, ktorým doteraz odkladaná modernizácia obstarožného osvetlenia mohla už teraz šetriť nezanedbateľné čiastky.

Autor: Andrey Burstein / Shutterstock.com

Investícia, s ktorou netreba váhať

Modernizácia osvetlenia vo firme za moderné priemyselné LED osvetlenie môže priniesť úsporu prevyšujúcu 70 %! Samozrejme, finálne číslo závisí od rôznych faktorov, mimo iného aj od stavu pôvodného osvetlenia.

Vďaka takejto vysokej úspore nie je nereálna návratnosť kľudne aj v rámci necelého roka a pol. Ale taktiež to závisí od konkrétnych jednotlivých príkladov. Každopádne platí, že investícia do modernizácie osvetlenia patrí k tým s vysokou návratnosťou a ak chce firma šetriť na výdavkoch za elektrickú energiu, rozhodne by nad modernizáciou osvetlenia mala uvažovať.

Na priemyselné osvetlenie vplýva množstvo faktorov

Základom je mať čo najlepší návrh nového osvetlenia. Nielen z hľadiska samotných ekonomických faktorov, ale aj vzhľadom na to, čo sa pod osvetlením deje. Keď hovoríme o firmách, obzvlášť osvetlenie výroby a skladov musí zohľadňovať rôzne špecifické faktory. Ak teda má byť nielen úsporné, ale pre výrobnú halu, či sklad aj najvhodnejšie.

Rozhoduje napríklad charakter činnosti, ktorá je v daných priestoroch vykonávaná, či je (a v akej miere) prítomný aj prísun denného svetla, prípadne povrch stien a podlahy, keďže môže vplývať na „správanie sa“ svetla. Ďalej je dôležité zvážiť aj pohyb osôb, paletových vozíkov a inej manipulačnej techniky, či umiestnenie strojového parku.

O výslednej kvalite nového osvetlenia sa preto často rozhoduje už v úvode modernizácie pri výbere jej zhotoviteľa. A samozrejme, potom záleží aj od toho aké kvalitné svietidlá boli použité. To najvhodnejšie osvetlenie preto získate kombináciou odborného prístupu a špičkového materiálu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika