Chystáte sa na cesty? Na severnom a strednom Slovensku klesnú v noci teploty na -20 stupňov Celzia

  • Piešťanský týždeň / počasie / Nezaradené / Cestovanie / Spravodajstvo
  • 13. decembra 2022, 10:59

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pre silnými mrazmi, ktoré v stredu zasiahnu okresy severného a stredného Slovenska.

(Autor: pixabay.com)

Meteorológovia vydali výstrahu druhého stupňa pre nízkymi teplotami pre okresy Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Spišská Nová Ves a Rožňava. Výstraha druhého stupňa tu platí od polnoci do 7:00, pričom teplota vzduchu môže klesnúť na -20 stupňov Celzia. SHMÚ o tom informoval na svojej webovej stránke.

SHMÚ vydal na stredu 14. decembra aj výstrahy prvého stupňa pred vznikom snehových jazykov a závejov, ako aj pred vetrom na horách. Výstraha sa taktiež týka severného a stredného Slovenska. Ústav upozorňuje, že silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

sita

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava