Desať krokov kórejskej starostlivosti o pleť

  • Inzercia
  • 12. decembra 2022, 19:16

Kórejské ženy sú známe svojou krásnou pleťou a vzťahu ku kvalitnej kozmetike. Ukážeme vám, ako vyťažiť maximum benefitov z kórejskej kozmetiky a prevedieme vás 10 krokmi kórejskej starostlivosti o pleť.

(Autor: freepik.com)

Keď sa povie kórejská kozmetika, predstavíme si jemnú, krásnu a žiarivú pokožku Kórejčaniek. K tomu sa pridajú najmodernejšie výrobné technológie, vývojové laboratóriá a zloženie bohaté najmä na prírodné aktívne zložky či rastlinné výťažky. Najčastejšie používanými zložkami sú slimačí sliz, propolis, čierne uhlie, hadí jed, aloe vera, niacinamid, ženšen a mnoho iných prospešných zložiek. 

Princípy v starostlivosti o pokožku sú založené na 10 starostlivo premyslených krokoch pleťovej rutiny:

1. Čistenie olejom 

Prvým a najzákladnejším krokom je odlíčenie pleti. Je potrebné zbaviť pleť všetkých nečistôt pomocou odličovača na olejovej báze, ktorý odstráni všetky zvyšky makeupu aj vodeodolnú riasenku a vďaka svojmu zloženiu nedráždi pleť. Prvý krok je zároveň aj jedným z krokov double cleansing metódy

2. Čistenie penou

V druhom kroku odlíčenia používame produkty na báze vody, ktoré zmyjú z pleti olejový produkt z prvého kroku a pleť dôkladne dočistia. Tým pádom je pokožka dokonale pripravená prijímať výživu z ďalších krokov pleťovej rutiny. Použiť sa môžu micelárne vody, čistiace peny, vody, gély či obrúsky. Tento krok je druhým krokom vo večernej starostlivosti o pleť a prvým krokom v rannej. 

3. Peeling

Ďalším dôležitým krokom je píling alebo takzvaná exfoliácia, ktorá zbavuje pleť odumretých kožných buniek, čistí nánosy z hĺbky pórov a pomáha pleti lepšie regenerovať. Výsledkom je jemná a žiarivá pleť. Mechanický peeling stačí vykonávať raz do týždňa, kým chemický peeling je možné zaradiť do večernej rutiny aj každý druhý deň.

4. Toner

Podstata používania toneru/tonika spočíva v tom, že má dokonalú schopnosť hydratovať našu pokožku a vyrovnávať pH pleti. Okrem toho, že dodáva pokožke vlahu a hydratáciu, pripravuje pleť pre lepšie vstrebanie aktívnych látok v ďalších krokoch starostlivosti o pleť. Toner by sme mali používať ráno aj večer, ideálne priamym nastriekaním na pleť, prípadne použitím dlaní jemným vtľapkaním do tváre.

5. Esencia

Esencia je akýsi extra medzikrok, ktorý možno zaradiť do pleťovej rutiny denne, a to ráno aj večer. Je to produkt podobný séram, nabitý účinnými látkami a s viskóznejšou konzistenciou. Jeho používanie je zväčša zamerané na riešenie konkrétneho problému pre konkrétny typ pleti. 

6. Ampulky/sérum

Ampulka je v porovnaní so sérom viac koncentrovanejšia a v niektorých prípadoch sa odporúča používať len pár krát do týždňa pre starostlivosť navyše, ako náhrada pleťového séra. Sú výborným doplnkom výživy pre vašu pleť. Séra s obsahom vysokoaktívnych látok predstavujú cielenú starostlivosť a vyberáme ich podľa problému, ktorý chceme riešiť. 

7. Pleťová maska

Pre relaxáciu a extra dávku výživy slúžia pleťové masky. Medzi najznámejšie kórejské masky patria práve plátenné masky, ktoré fungujú za princípe permanentnej vlhkosti, čím aktívne látky lepšie prenikajú do hlbších vrstiev pokožky. Stačí ich použiť dvakrát do týždňa, ideálne večer alebo kedykoľvek, ak chcem zrelaxovať.

8. Očný krém

Pokožka okolo očí je omnoho citlivejšia a tenšia, preto je očný krém rovnako potrebný. Zväčša sú oftalmologicky testované a obsahujú množstvo účinných látok, ktorým vďačíme za spevnenie pokožky

9. Pleťový krém

Správne zvolený pleťový krém podľa vášho typu pleti poskytuje ochranu lipidovej vrstvy pred vonkajším poškodením a stratou vlhkosti. Je to nevyhnutný krok v starostlivosti o pleť.

10. Krém s SPF

Predčasné starnutie, strata hydratácie pleti, tvorba vrások, pigmentácií – to sú nemalé dôvody prečo by ste mali zaradiť SPF ochranu do dennej rutiny a to každý deň v roku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 7. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika