Čo robiť v zime vo Vysokých Tatrách aj keď nelyžujete? Je toho dosť

  • Inzercia
  • 12. decembra 2022, 14:43

Máme tu zimu, onedlho aj prázdniny a pre mnohých to znamená, že je čas si oddýchnuť na nejakom zimnom pobyte. Tradičným lákadlom pre všetkých, ktorí chcú dni voľna stráviť na Slovensku, budú Vysoké Tatry.

Autor: Peter Kniez / Shutterstock.com

Dostatok turistických chodníkov aj počas zimy. A čo takto kúsok Jeruzalema v Tatrách?

Obzvlášť lyžiari už určite majú rezervované ubytovanie v Tatrách, aby si mohli svoj obľúbený zimný šport užiť na špičkových zjazdovkách, či bežkárskych tratiach. To však neznamená, že zimný pobyt v Tatrách nie je pre vás vhodný ak aktívne nelyžujete. Zimné Tatry majú aj pre vás množstvo aktivít.

Začnime tým, čo je hlavný dôvod návštevy Vysokých Tatier počas leta, čiže turistikou. Áno, platí sezónna uzávera na mnohých turistických chodníkoch, ale zďaleka nie na všetkých. Aj celoročne otvorené chodníky vám poskytnú dostatok možností na turistiku.

Jedným z najväčších lákadiel zimných Vysokých Tatier bude už 10. rok tradičný Ľadový dóm na Hrebienku. Túto sezónu je ľadová stavba inšpirovaná Bazilikou Svätého hrobu v Jeruzaleme. Môžete si ju tak pozrieť v ľadovej podobe.

Túžite po relaxe alebo vedomostiach? Či chcete oddychovať na izbe?

Ak vám náhodou niektorý z dní vášho pobytu nevyjde počasie alebo rozmýšľate nad aktivitou na dlhé zimné večery, môžete si priniesť napríklad zábavné spoločenské hry. Ak  naviac budete mať ubytovanie aj s krbom, o dokonalú atmosféru budete mať postarané aj na izbe.

Alebo si môžete dopriať relaxačný wellness. Vo Vysokých Tatrách nájdete množstvo väčších či menších wellness zariadení, ktoré splnia predstavy o dokonalom relaxe aj tých najnáročnejších klientov.

V prípade, že sa počas pobytu v Tatrách chcete dozvedieť množstvo zaujímavých informácií, nájdete tu hneď niekoľko múzeí. Za zmienku stoja hlavne Múzeum TANAPu a Ski Museum v Tatranskej Lomnici, či Sherpa múzeum, alebo Múzeum tatranskej kinematografie a fotografie v Starom Smokovci.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof