Čo môžeme očakávať od kúpeľňových trendov v roku 2023?

  • Inzercia
  • 12. decembra 2022, 14:48

Rekonštrukcia kúpeľne je častokrát veľkou výzvou. Priestoru nie je vždy dostatok, často práveže celkom akútny nedostatok, takže je nutné robiť kompromisy. Naviac musí byť všetko odolné voči vode a vlhkosti, takže aj po technickej stránke by malo byť všetko extra. No a v neposlednom rade je tu dizajn.

Autor: Undrey / Shutterstock.com

Veľkoformátové obklady budú čoraz populárnejšie a pridajú sa aj teplejšie farby

Čo sa dizajnu kúpeľne týka, ten nie je dôležitý kvôli tomu, že by ste si do kúpeľne vodili návštevy ako do obývačky a tak by mala podobne reprezentatívnu funkciu. Dizajn kúpeľne je dôležitý vzhľadom na to, ako sa v nej budete cítiť a keďže kúpeľňa je miestom relaxu a pokoja, tak sa v nej predsa chcete cítiť čo najlepšie, no nie?

Ak vás čaká rekonštrukcia kúpeľne v budúcom roku, prezradíme vám aké prvky budú prevládať v kúpeľniach v roku 2023. Čo sa farieb týka, šedá, či biela, ktoré dominovali kúpeľniam posledné roky, budú stále trendy, ale nebojte sa k týmto farbám „primiešať“ aj teplejšie farby ako napríklad žltú, oranžovú, či červenú.

Čo sa konkrétne obkladov do kúpeľne bude týkať, pokračovať bude trend s veľkoformátovými obkladmi. Tie si obľúbili obzvlášť v domácnostiach s menšími kúpeľňami, keďže dokážu opticky zväčšovať priestor. Ich výhodou, ktorú využijú všetci, je aj fakt, že takýto obklad má menej špár, čo znamená menej miest na potenciálnu tvorbu plesní.

Drevo hlási návrat. Vynikne aj spolu s asymetrickými zrkadlami

Do kúpeľní si začínajú raziť cestu späť aj rôzne drevené prvky. Najčastejšie v podobe skriniek. To je určite dobrá správa, pretože drevo a drevité odtiene vyzerajú dobre asi všade. Mimochodom, keď už sme spomenuli skrinky, netreba zabúdať, že aj pri kúpeľňovom nábytku platí, že o jeho kvalite rozhoduje aj kvalita kovania na nábytok. Myslite na to pri rekonštrukcii svojej kúpeľne.

Na záver sa ešte pozrieme na zrkadlá. Okrem tradičných obdĺžnikových sa čoraz väčšej popularite tešia aj kruhové, či rôzne asymetrické zrkadlá. Nemusíte sa teda obmedzovať klasickými tvarmi. A keď pridáte podsvietenie zrkadla, vaša kúpeľňa bude vyzerať hneď o kus modernejšie.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof