Masážna podložka na nohy – výhody alebo škody?

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 9. decembra 2022, 10:07

V praveku sa ľudia zriedkavo dožívali 20 rokov, ale nikto nemal ploché nohy, pretože chodili bosí. Dnes máme k dispozícii antibiotiká a iné lekárske výhody, ale stratili sme silu a výdrž našich nôh. A to všetko kvôli tomu, že nemusíte chodiť bosí. Zistíme, prečo je masáž chodidiel užitočná a ako si ju môžete dopriať doma. Pravdepodobne ste to už uhádli sami po prečítaní názvu článku.

Na aké body pôsobí masážna podložka na chodidlá?

Takéto zariadenie slúži na posilnenie svalov a väzov. Masážne podložky majú rovnaký liečivý účinok ako chôdza naboso. Moderné ulice na to nie sú vhodné: je na nich veľa odpadkov a samotný povrch je zvyčajne hladký asfalt alebo betón. V parkoch na poľnej ceste sa málokto odváži chodiť bosý. Ibaže na vlastnej chate a na pláži je takáto príležitosť. Tá je však k dispozícii len v lete. Na celoročné cvičenie na posilnenie svalov klenby chodidla potrebujete špeciálnu ortopedickú podložku.

Toto zariadenie predovšetkým trénuje nohy. Vytváraním nerovností na dráhe posilňuje svaly dolnej končatiny a chodidla, naťahuje väzy, zvyšuje výdrž a pohyblivosť členku. Vďaka tomu sú nohy počas aktívnej hry chránené pred deformáciami a zraneniami. Okamžite si všimnete, že vaše dieťa je aktívnejšie, menej unavené, nepýta sa na držanie, chodí celú cestu domov. Zlepší sa im aj nálada, pretože keď môžu behať a skákať bez pocitu únavy, život sa im zlepší.

Druhým dôležitým aspektom používania ortopedických vložiek je masáž chodidiel, ktorej výhody sú obrovské. Tu je dôvod.

Masážou sa stimulujú akupunktúrne body a nervove zakončenia na chodidle. Týchto aktívnych nervových zakončení je veľa a sú nielen prospešné, ale aj príjemné. Výhodou rohoží je, že zapájajú všetky body na chodidle. Na masáž stačí, ak sa jednoducho prejdete po jeho nerovnom povrchu. Ak chcete, účinok masážneho prístroja môžete zvýšiť špeciálnymi cvikmi: prevracaním, striedavým státím na každej nohe, drepmi a podobne.

Aby mala ortogonálna podložka len pozitívne účinky, je potrebné ju kúpiť od dôveryhodného predajcu. Náš obchod Olvi je jedným z nich. V katalógu nájdete aj ortopedické vložky pre valgózne nohy a ďalšie výrobky pre zdravie pohybového aparátu.

Kedy je masážna podložka na nohy kontraindikovaná?

V prevažnej väčšine prípadov sa nevyskytujú žiadne negatívne účinky. Terapeutická masáž chodidiel s podložkou má mnoho výhod vrátane:

  1. stimuluje krvný obeh;
  2. stimuluje tok lymfy;
  3. posilňuje svaly, kĺby a väzy;
  4. trénuje a pomáha chodidlám prirodzene napumpovať;
  5. aktivuje reflexné body;
  6. zvyšuje tonus;
  7. predchádza ochoreniam pohybového aparátu.

Tento druh tréningu je určený pomocky na ploche nohy pre deti, valgózne nohy a paličkovité nohy. Podložka môže tiež pomôcť vyriešiť problém rýchlej únavy nôh, slabosti a nesprávneho postavenia nôh. Môže sa používať pri kŕčových žilách a iných poruchách krvného obehu. Podložka má preventívny a terapeutický význam. Navyše pomáha zmierniť bolesť a iné nepríjemné príznaky.

V niektorých situáciách je však potrebné byť pri používaní takéhoto zariadenia opatrný. Masážna podložka môže byť škodlivá, ak máte nasledujúce problémy.

  1. Staré a nové zlomeniny.
  2. Nevyliečené následky podvrtnutí a iných zranení.
  3. Zápaly, artritída, iné ochorenia nôh.
  4. Otvorené rany, rezné rany.
  5. Kožné ochorenia.

Vo všetkých prípadoch sa pred použitím zariadenia poraďte so svojím lekárom.

Na základe: https://ortek.sk/

(Inzercia.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava