V kúpeľnom meste otvorili novú autobusovú stanicu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 8. decembra 2022, 15:06

Novú autobusovú stanicu otvorili dnes po dvoch rokoch stavebných prác v Piešťanoch. Zásadná rekonštrukcia pôvodnej stanice za viac ako dva milióny eur bola rozdelená na dve etapy. V prvej, ktorá sa začala ešte pred dvoma rokmi, obnovili samotnú stanicu, v druhej etape pribudlo záchytné parkovisko pre 80 osobných áut.

Slávnostné otvorenie. (Autor: am)

„Predtým sme mali takú autobusovú stanicu, že sme sa za ňu museli hanbiť. Nebola hodná okresného mesta a už vôbec nie mesta kúpeľného. Teraz to už vyzerá úplne inak,“ ocenil investíciu súkromnej spoločnosti primátor Piešťan Peter Jančovič. Stanica je podľa neho úplne iná nielen po vizuálnej stránke, ale poskytuje aj všetko potrebné zázemie pre cestujúcich. Prínosom je z pohľadu primátora aj zbúranie múru, ktorý oddeľoval starú stanicu od priľahlej ulice. Jednou z podmienok mesta pri rekonštrukcii bolo podľa primátora Jančoviča zabezpečenie nadštandardného počtu stojanov na bicykle, pretože práve tie sú v Piešťanoch veľmi využívaným dopravným prostriedkom.

Nástupište

Autobusová stanica je bezbariérová, jej súčasťou je okrem nástupíšť aj čakáreň so sociálnymi zariadeniami. Samozrejmosťou sú moderné informačné panely s online časmi odchodov a príchodov jednotlivých spojov. „Pri rekonštrukcii bol zohľadnený predovšetkým komfort a bezpečnosť návštevníkov. Vzhľad a prepojenie stavby na okolie bolo aktívne komunikované s predstaviteľmi mesta,“ povedal zástupca súkromného investora Peter Gavorník. Zhotoviteľom novej autobusovej stanice v Piešťanoch bola spoločnosť INGDOP.

SITA

Čakáreň a časy odchodov autobusov.
Prestrihnutie pásky.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava