Od nedele budú v Trnavskom kraji platiť nové cestovné poriadky prímestských autobusových liniek

  • Kraj / Piešťany / Spravodajstvo
  • 8. decembra 2022, 14:24

Nové cestovné poriadky prímestských autobusových liniek, ktorých objednávateľom je Trnavský samosprávny kraj, vstúpia do platnosti v nedeľu 11. decembra. Zmeny v nich sú navrhnuté tak, aby korešpondovali s úpravou grafikonu vlakovej dopravy. Informoval o tom odbor komunikácie Úradu Trnavského samosprávneho kraja s tým, že v procese ich prípravy boli akceptované aj návrhy a pripomienky verejnosti.

(Autor: js)

„Táto pravidelná zmena cestovných poriadkov prímestských autobusov je pomerne veľká, vzhľadom na zavedenie reformného grafikonu vlakovej dopravy. Zareagovali sme viacerými úpravami v jednotlivých cestovných poriadkoch, pričom sme zapracovali aj návrhy verejnosti,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič. Obyvatelia kraja mali možnosť pripomienkovať aktuálne platné cestovné poriadky počas septembra. Župa následne podnety od obyvateľov spracovala, prerokovala so župnými zmluvnými dopravcami a časť z nich zapracovala do cestovných poriadkov. Úpravy sa týkajú zlepšenia prípojov autobusov k vlakom v menších i väčších prestupných uzloch po celom kraji, ako aj jazdných časov jednotlivých liniek a spojov.

Odbor dopravnej politiky Úradu Trnavského samosprávneho kraja dostal desiatky podnetov, ktoré podľa jeho pracovníčky Evy Pišovej v maximálne možnej miere zapracoval do nových cestovných poriadkov. Čas odchodu prímestských autobusov si obyvatelia môžu skontrolovať na webových stránkach dopravcov ARRIVA Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava