Novinku Hodiny premietnu naživo v Dome umenia

Opernú novinku Kevina Putsa s názvom Hodiny (The Hours) si budete môcť pozrieť aj v Piešťanoch. Adaptovaný príbeh knihy Michaela Cunninghama z roku 1998 a filmu z roku 2002 prináša naživo do kúpeľného mesta priamo z newyorskej Metropolitnej opery Dom umenia. V sobotu 10. decembra o 18.55 h bude jediným miestom na Slovensku, kde si tento unikátny živý prenos môžete vychutnať.

Hudbu k novej opere skomponoval nositeľ Pulitzerovej ceny Kevin Puts. foto: Evan Zimmerman/Met Opera

Operná adaptácia uvádza v hlavnej úlohe obdivovanú sopranistku Renée Fleming. Hodiny sa začínajú jej úvodným slovom „tanier“, keďže jej postava pripravuje párty pre svojho najlepšieho priateľa bojujúceho s AIDS, no chýbajú jej taniere.

Silný príbeh je inšpirovaný Pani Dallowayovou od Virginie Woolfovej a známy vďaka oscarovej filmovej verzii z roku 2002 s Meryl Streep, Julianne Moore a Nicole Kidman v hlavných úlohách. Týka sa troch žien z rôznych období, z ktorých každá zápasí so svojimi vnútornými démonmi a svojimi úlohami v spoločnosti. Trojicu hrdiniek spolu s Renée Fleming dotvorí Kelli O’Hara a mezzosopranistka Joyce DiDonato.

Phelim McDermott, ktorý naposledy ohromil publikum Metropolitnej opery svojou inscenáciou Akhnaten od Philipa Glassa, režíruje túto pútavú drámu spolu s riaditeľom Met Music Yannickom Nézetom-Séguinom. Ten Hodiny, ku ktorým hudbu skomponoval Pulitzerovou cenou ocenený Kevin Puts, tiež diriguje. Opera trvá s prestávkou 175 minút, je v anglickom jazyku s anglickými a slovenskými titulkami. Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia, prípadne si ich rezervujte prostredníctvom portálu www.navstevnik.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek