Štyrom podpredsedom kraja určili krajskí poslanci oblasti ich pôsobenia

  • Kraj
  • 7. decembra 2022, 15:58

Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja prerozdelilo na návrh predsedu Jozefa Viskupiča kompetencie medzi štyroch podpredsedov župy, ktorých poslanci zvolili ešte v polovici novembra.

Foto: FB TTSK

Prvému podpredsedovi Józsefovi Berényimu zverili do pôsobnosti dopravu, cezhraničnú spoluprácu a školstvo, sociálne veci a kultúru na národnostne zmiešanom území. Ďalší podpredseda Rastislav Mráz dostal kompetencie v oblasti školstva, financií, kultúry, mládeže a cestovného ruchu. Podpredseda Patrik Voltmann bude zodpovedať za regionálny rozvoj, cyklodopravu, šport, životné prostredie, občiansku spoločnosť a inovácie, podpredsedníčka Veronika Buc za sociálne veci, zdravotníctvo a zahraničné vzťahy.

Krajskí poslanci dnes schválili aj trinásťčlennú Radu Trnavského samosprávneho kraja. Jej členmi sú okrem štyroch podpredsedov Pavol Kalman, Krisztián Forró, Zoltán Hájos, József Menyhárt, Gergely Agócs, Marián Galbavý, Martin Džačovský, Iveta Babičová a Zdenko Čambal. Rada je iniciatívnym, poradným a kontrolným orgánom zastupiteľstva, zároveň plní funkciu poradného orgánu predsedu.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava