Pri piešťanskom letisku má vzniknúť parkovisko pre takmer 200 vozidiel

Integrované parkovisko pre 196 vozidiel plánuje pri letisku v Piešťanoch vybudovať Trnavský samosprávny kraj. Jeho súčasťou má byť navigačný systém s informovaním o voľných parkovacích miestach, ale aj kamerový systém. Parkovisko by malo slúžiť nielen pre klientov letiska, ale plnilo by aj funkciu záchytného parkoviska pre mesto.

Náklady na výstavbu parkoviska odhaduje župa na približne 2,6 milióna eur, ďalšie investície si vyžiada úprava Žilinskej cesty. (Autor: red)

„Vybudovaním takého priestoru dôjde k odľahčeniu mestskej dopravnej infraštruktúry a doplneniu parkovacích miest pre obyvateľov a návštevníkov samotného mesta Piešťany,“ uvádza sa v zámere, ktorý vypracovali podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Podľa tohto dokumentu sa má integrované parkovisko využívať na nastupovanie, vystupovanie a prestupovanie cestujúcich verejnej a individuálnej dopravy. Zámer ráta s parkovacími miestami aj na pozemkoch, ktoré sú v súčasnosti v areáli letiska. V prípade výstavby by oplotenie posunuli tak, aby boli parkovacie miesta prístupné pre verejnosť.

Trnavský samosprávny kraj podľa zverejneného zámeru predpokladá začiatok výstavby integrovaného parkoviska v roku 2023, s dokončením ráta o rok neskôr. Náklady na výstavbu odhaduje na približne 2,6 milióna eur, ďalšie investície si vyžiada úprava Žilinskej cesty.

Trnavský samosprávny kraj je väčšinovým akcionárom spoločnosti Letisko Piešťany, ktorá v kúpeľnom meste zabezpečuje prevádzku letiska.

(SITA)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava