Dúfam, že podpora športu neklesne

S blížiacim sa koncom roka a aktuálne čerstvo po komunálnych voľbách je čas, keď sa pripravujú mestské a krajské rozpočty na budúci rok.

Tomáš Horký (Autor: red)

Kuloármi sa šíria zatiaľ neoficiálne informácie, že dotácie a podpora športu zo strany samospráv sa môžu v najbližšom období výrazne znižovať. Pevne verím, že to tak nebude, nakoľko športový sektor na Slovensku je všeobecne výrazne poddimenzovaný a nemyslím si, že by mal byť hneď medzi prvými na odstrel, čo sa týka skresávania podpory.

Navyše za posledné roky, keď tu bola pandémia a teraz aj kríza pre vojnu na Ukrajine a s tým spojené dôsledky, je čoraz náročnejšie vytvárať adekvátne podmienky pre fungovanie športových organizácií. Veľa z nich muselo výrazne obmedziť či ukončiť svoju činnosť. Preto hlavne teraz treba športu podať pomocnú ruku a nenechať ho vytrápiť sa a nedajbože padnúť.

Uvedomujem si, že doba je všelijaká a sú ďalšie dôležité sektory, určite dôležitejšie ako šport, na ktoré treba financie a podporu. Stále však tvrdím, že šport má v našej spoločnosti výrazne nižšie miesto, než by si zaslúžil. Zrejme si neuvedomujeme jeho dôležitosť. Napriek tomu sa tu za málo peňazí robí veľa muziky, a to ako keby niekomu stačilo.

Pevne verím, že sa v novozložených zastupiteľstvách mesta i kraja nájde viacero poslancov, ktorí budú za šport bojovať a presadzovať jeho záujmy.

Piešťany sú mestom s bohatou športovou tradíciou, vyrástlo tu a stále vyrastá veľa kvalitných športovcov, ktorí mu robia skvelú reklamu doma i v zahraničí a môžeme byť na nich hrdí. Preto treba spraviť všetko možné i nemožné, aby mali v našom meste adekvátne podmienky na fungovanie a rozvoj.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav