December v Piešťanoch plný nielen vianočných podujatí

  • Inzercia
  • 7. decembra 2022, 23:41

Ako každý mesiac aj v decembri sa v piešťanskom regióne konajú desiatky podujatí, z ktorých si vyberie to svoje naozaj každý. Oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany pozýva nielen na akcie súvisiace s Vianocami, ale aj na mnoho ďalších.


Tradičný silvestrovský výstup na Marhát. (Autor: Viera Dusíková)

Posledný mesiac roka je síce najmä časom adventných a predvianočných podujatí, no piešťanský región pripravil pre svojich návštevníkov aj veľa ďalších pekných prekvapení.

„Návštevníci Piešťan a okolia si, samozrejme, počas decembra môžu vybrať z mnohých krásnych adventných podujatí, no náš región ponúkne aj rôzne iné kultúrne či športové akcie,“ informuje Tatiana Nevolná, výkonná riaditeľka OOCR Rezort Piešťany. „Pre milovníkov vážnej hudby pripravil Dom umenia v druhú decembrovú sobotu priamy prenos predstavenia The Hours z Metropolitnej opery v New Yorku. Iný žáner zasa ponúkne koncert Piešťanská Šláger paráda v kine Fontána. Tam sa v decembri uskutoční aj koncert Peter Lipa & Band.“

Piešťanský Dom umenia pripravil okrem iného i premiéru filmu Avatar: cesta vody. Hudobná reštaurácia La Musica pozýva na sériu rôznych koncertov, kde bude znieť swing, džez či rock. Hlohovská hvezdáreň zasa pripravila pre rodičov a deti podujatie Tajomstvá vesmíru. Deťom bude určené aj vzdelávacie podujatie Zvedárňa: Alchymisti, ktoré organizuje Elektrárňa Piešťany. V čarovnom prostredí Hlohovského zámku sa uskutoční podujatie s názvom Slnovrat na zámku, ktoré bude venované slovanským legendám, zvykom a mýtom, spojené s teleskopickým pozorovaním Kráľomoca.

Ani športovci neobídu naprázdno. Môžu sa tešiť na Silvestrovský výstup na Marhát, Silvestrovský beh aj Štefanský výstup na Zlatý vrch.

„Samozrejme, po celý december sa bude v našom regióne konať množstvo vianočných podujatí. Rada by som pozvala napríklad na koncert Lucie Bílej v Dome umenia. V piešťanských uliciach môžete počas adventu stretnúť živého anjela alebo zájsť s deťmi na Kúpeľný ostrov a nakŕmiť tam zvieratká v kontaktnej mini farme vedľa rozprávkových saní. Keďže akcií je naozaj mnoho, odporúčam sledovať aktualizovaný kalendár podujatí na stránke Rezortu Piešťany: kalendar.rezortpiestany.sk,“ dodáva Nevolná.

(inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika