Školské športové súťaže pokračujú

  • Mladí dnes / Piešťany / Šport
  • 5. decembra 2022, 23:02

Centrum voľného času Ahoj Piešťany pokračuje organizovaním okresných kôl školských športových súťaží. V stredu 23. novembra hrali florbal žiačky a žiaci stredných škôl a vo štvrtok 24. novembra sa uskutočnilo okresné kolo v stolnom tenise žiakov a žiačok stredných škôl.

Najlepšie v okrese sú stolné tenistky z Gymnázia Pierra de Coubertina. (Autor: CVČ Ahoj)

V úvode turnajov riaditeľ CVČ Ahoj Miroslav Petráš privítal študentov aj pedagógov. Zdôraznil význam športu pri formovaní mladého človeka, kde športová činnosť upevňuje zdravie, vedie ho k disciplíne, súťaživosti, k váženiu si súpera a dokonca po prehre k podaniu mu ruky. V závere príhovorov hráčom poprial veľa úspechov so želaním, aby turnaje prebehli fair-play.

Víťazom okresného kola vo florbale sa stali študenti Hotelovej akadémie Ľ. Wintera.

Na florbal žiakov sa prihlásilo šesť družstiev, ktoré hrali v dvoch skupinách. Víťazi skupín išli do finále, v ňom Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch porazila piešťanské Gymnázium Pierra de Coubertina. Tretie miesto si vybojovali chlapci zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej. Vo florbale žiačok dievčatá z Gymnázia J. B. Magina Vrbové zdolali piešťanské gymnazistky.

V stolnom tenise bolo v chlapčenskej kategórii šesť družstiev a v dievčenskej kategórii tri. Vo finále žiakov sa stretli opäť hotelová akadémia a Gymnázium Pierra de Coubertina. Lepšie sa darilo chlapcom z gymnázia, ktorí vyhrali a postúpili na župnú olympiádu. Rovnako v dievčenskej kategórii zvíťazilo piešťanské gymnázium. Druhé miesto obsadilo Gymnázium J. B. Magina a tretie Spojená škola Rakovice.

zdroj: CVČ Ahoj

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava