Čajky idú po prestávke opäť do akcie, doma privítajú Košice

Decembrový program zápasov začínajú Piešťanské Čajky doma, v Diplomat aréne privítajú v 10. kole Niké Extraligy žien v sobotu 3. decembra o 18.00 h Young Angels Košice.

Piešťany zostávajú jediným tímom v súťaži bez prehry, pred 10. kolom sú na čele tabuľky s bilanciou 9-0. (Autor: Laco Duračka)

Po dvojtýždňovej reprezentačnej prestávke sa začínajú dôležité zápasy v prvej časti základnej časti Niké EXZ. Piešťany zostávajú jediným tímom v súťaži bez prehry, pred 10. kolom sú na čele tabuľky s bilanciou 9-0. Prvá konfrontácia dopadla jasne lepšie pre úradujúceho majstra – 95:46, mladé hráčky Košíc sa tak budú chcieť revanšovať za túto prehru.

„Po prestávke nás čakajú Košice, nebude to určite jednoduchý zápas. Pevne verím, že to zvládneme. Musíme sa dobre pripraviť na to, aby sme nadviazali na robotu, ktorú sme predvádzali pred reprezentačnou prestávkou. Netreba to podceniť, mladé dievčatá z Košíc vedia hrať basketbal. Nechceme ich dostať do hernej pohody, takže im to od začiatku musíme znepríjemňovať. My sa ale musíme hlavne sústrediť sami na seba, dodržiavať naše pravidlá v útoku a v obrane a od začiatku hrať s energiou, ktorú sme dúfam nabrali počas prestávky,“ vyjadril sa tréner Čajok Peter Jankovič k najbližšiemu súperovi.

Young Angels zatiaľ zaostávajú výsledkovo mierne za očakávaniami, v ligovej tabuľke sú na 5. pozícii so 4 výhrami a 5 prehrami. „Povinné jazdy“ sa im darí zvládať, ale vyššie postavené tímy zatiaľ prekvapiť nedokážu. To bol aj prípad ich posledného stretnutia z 3. novembra, keď doma prehrali s Banskou Bystricou 50:66.

„Po reprezentačnej prestávke sa sústredíme na zvyšok sezóny. Nečaká nás nič jednoduché, Košice sú veľmi nepríjemným súperom, ktorý nám určite nedá nič zadarmo. Nesmieme ich podceniť a brať to aj ako prípravu na ďalšie stretnutie v Eurocupe,“ uviedla Terézia Kraislová. 

Nenechajte si ujsť ďalší duel Piešťanských Čajok a pomôžte z publika k jubilejnej 10. ligovej výhre v rade. Zápas s Košicami začína o 18.00 h, vstupenky je možné zakúpiť v pokladni Diplomat arény. Cena vstupenky je 5€. Pre ostatných je tradične pripravený štatistický prenos a video prenos.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea