Vianočná burza pre útulkáčov sa vydarila

Pre útulkáčov zorganizovali poslednú burzu v tomto roku. V sobotu 26. novembra sa pred Kursalonom stretli podporovatelia chlpáčov bez domova, aby si za symbolickú cenu odniesli domov čosi pekné, pričom celá kúpna suma putuje na zabezpečenie nevyhnutných vecí pre štvornohých obyvateľov Regionálneho centra Slobody zvierat v Piešťanoch.

(Autor: FB Viac úsmevov:))

Aj napriek dažďu milovníci psov a mačiek v sobotu prichádzali do mestského parku, kde sa na terase Kursalonu nachádzali škatule plné rozmanitého tovaru. „Burza dopadla výborne, výsledok nás potešil. Ľudia sa pomaly začali zbiehať napriek počasiu, ktoré bolo sychravé, a hľadať v škatuliach rôzne veci. Každý si niečo našiel, a tak svojou kúpou podporil zvieratká. Ďakujeme veľmi pekne všetkým návštevníkom, uvideli sme viacerých známych aj so psíkmi,“ skonštatovala riaditeľka útutlku Ľubomíra Baleková a poďakovala i všetkým, ktorí sa na zorganizovaní podujatia podieľali. Burza bola poslednou v tomto roku, pričom ďalšiu plánujú zorganizovať na jar.

Ak by ste dovtedy chceli pomôcť, jednou z možností je adopcia či dočasná opatera. Samozrejme, prispieť môžete aj finančne – jednorazovo alebo sa môžete stať patrónom niektorého zo zvierat. Okrem toho však môžete prísť v priaznivom počasí venčiť psy či pomôcť materiálne. Ide najmä o čistiace prostriedky ako Fixinela, Pulirapid, Jar, tekuté mydlo, kapsuly na pranie, z potravín sú to cestoviny, ryža alebo ovsené vločky. Priniesť môžete aj papierové utierky, kancelársky papier, 120-litrové plastové vrecia na odpad, sacie podložky, sensitive krmivo, odčervovacie a odblšujúce prípravky, šampóny pre psy, podstielku pre mačky a posteľnú bielizeň. A keďže sa blíži zima, v útulku už zbierajú aj deky, koberce. Určite nenoste matrace, periny a vankúše, pretože psy ich likvidujú.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel