Kvapalný plyn – palivo na vykurovanie domu a nielen to

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 2. decembra 2022, 11:55

Kvapalný plyn je v súčasnosti jedným z najobľúbenejších palív na vykurovanie. Pre viaceré výhody sa využíva na súkromné i komerčné účely. O vykurovacie systémy so skladovacími zásobníkmi je veľký záujem. Aké sú najdôležitejšie otázky týkajúce sa tejto témy?

Využívanie tekutého plynu ako vykurovacieho paliva

Kvapalný plyn je ideálny na vykurovanie domácností. Je to veľmi efektívne palivo, a preto obsah jedného zásobníka stačí na dlhý čas. Okrem toho sa bežne využíva napr. v gastronómii, hotelovom priemysle, staviteľstve alebo v automobilovom priemysle. Tekutý plyn boduje o. i. tým, že je všeobecne dostupný a že na montáž vykurovacieho systému a dodávku plynu sa nevyžaduje žiadne špeciálne vybavenie.

Nádrž presne podľa vašich potrieb

Ak sa rozhodnete pre montáž systému so zásobníkom na skvapalnený plyn, musíte vybrať vhodný skladovací zásobník na LPG – v závislosti od konkrétnych potrieb. Na trhu sú dostupné pozemné a podzemné zásobníky. Pozemné modely sa využívajú na pozemkoch s vysokou hladinou podzemnej vody, zatiaľčo podzemné nádrže sú vhodné všade tam, kde je hladina podzemnej vody nízka. Nesmieme však zabúdať na to, že pozemné nádrže si vyžadujú viac miesta, preto sú vhodnejšie v prípade väčších pozemkov. Na druhej strane náklady na montáž a údržbu sú nižšie než v prípade podzemných nádrží. Výhodou podzemných modelov je to, že nezasahujú do estetiky daného areálu a že na využitie priestoru v ich okolí sa nekladú žiadne zvláštne požiadavky.

Aké sú výhody skvapalneného plynu LPG a vykurovacieho systému so zásobníkom?

Skvapalnený plyn je veľmi efektívne vykurovacie palivo. Jeho výhrevnosť je niekoľkokrát vyššia než výhrevnosť mnohých tuhých palív. Jeho veľkou výhodou je to, že spaľovanie je takmer dokonalé a zároveň nemá dopad na životné prostredie v podobe emisie škodlivín. Vykurovací systém so zásobníkom je jednoduchý na obsluhu – montáž a údržbu má na starosti dodávateľ paliva, zatiaľ čo užívateľ musí iba nastaviť požadované parametre vykurovacieho kotla.

(Inzercia)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián