Müller pripomenul, aké je šťastie krásne a prepychové

Richard Müller v Piešťanoch opäť pripomenul, prečo patrí medzi špičku slovenských interpretov. Hľadisko Domu umenia vďaka nemu v stredu 23. novembra praskalo vo švíkoch. V kúpeľnom meste sa spevák zastavil v rámci svojho turné s názvom ‘22.

(Autor: am)

Niekdajší slovenský slávik, rodený Hlohovčan Richard Müller, piešťanských fanúšikov opäť potešil sólovým koncertom. Len desať dní potom, čo sa so Zuzanou Kronerovou, Zuzanou Mauréry a Luciou Šoralovou postaral o spomienku na nezabudnuteľnú Hanu Hegerovú, zahral s kapelou vlastné pesničky. Takmer dvojhodinová šou, plná notoricky známych skladieb, bola pretkaná i piesňami, ktoré slovenské rádiá hrať nezvyknú. Jesenná časť turné ’22 sa začala v Česku, pričom na Slovensku si ho užili už v Poprade, Prešove, Trenčíne či Martine. Koncertná šnúra pokračuje v decembri okrem iného aj v Novom Meste nad Váhom či v Trnave.

V Piešťanoch teda nechýbala Cigaretka na dva ťahy, Srdce jako kníže Rohan, Nebude to ľahké či Milovanie v daždi. Spevák, ktorý je na scéne neuveriteľných 39 rokov, zanôtil aj jeden zo svojich prvých megahitov, skladbu, ktorá doslova zľudovela – Po schodoch. Veď koľkí si pri stúpaní do schodov pripomenú, že vlastne „spoznávajú poschodia“.

Viac ako šesť stoviek návštevníkov si predposlednú novembrovú stredu spievalo s Müllerom i songy Nahý či Baroko. Spevák však predstavil aj menej známe pesničky ako Flétna do žita, v ktorej mu hosťovali Robert Kodym a David Koller. Zazneli aj piesne Knižný príbeh či Koniec sveta. „Tentoraz som do toho takmer vôbec nevstupoval,” povedal spevák a dodal: „Celé to dal dokopy náš kapelník a bubeník Juraj Kuchárek. Ja som to len jemne skorigoval do výslednej podoby.“

Návštevníci si užili koncert až do poslednej chvíle. Záverečnú skladbu Štěstí je krásná věc nielenže spievali spolu s ním, ale so svetielkami na mobiloch vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru. Müller opäť potvrdil, že právom patrí medzi slovenskú špičku a fanúšikov poteší a zabaví aj po takmer štyroch desiatkach aktívnej kariéry.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava