Ako sa obliecť na firemnú vianočnú večeru?

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 25. novembra 2022, 12:52

Firemný vianočný večierok, teda spoločná štedrovečerná večera so spolupracovníkmi, je udalosťou, ktorá si vyžaduje primeranú štylizáciu. Ako sa na takúto príležitosť obliecť? Pozrite si nápady na elegantné a slávnostné oblečenie pre ženy aj pre mužov!

Vianočné stretnutie v obchodnom kruhu – základné pravidlá obliekania

Firemné vianočné stretnutia je možné organizovať vo viacerých variantoch, môžu sa napríklad konať v kancelárii počas pracovnej doby, ale môžu byť aj večerným podujatím v reštaurácii. Výber štylizácie by sa preto mal odvíjať od toho, v akej forme bude večierok prebiehať.

Na čo sa oplatí pamätať pri tvorbe Vašej štylizácie na takéto stretnutie? V prvom rade sa oblečte v elegantnom štýle, ktorý zdôrazní sviatočný význam udalosti. Nevyberajte si preto športové, neformálne, ktoré budú zasahovať do slávnostného rozmeru podujatia.

V prípade stretnutia v kancelárii je najvhodnejšie, aby mal outfit formálny charakter, keď sa akcia plánuje mimo nej, môžete sa rozhodnúť pre slávnostné, formálne oblečenie.

Štylizácie na firemný vianočný večierok pre ňu. Čo sa oplatí obliecť?

Keď sa má firemný vianočný večierok konať v kancelárii, je najlepšie zvoliť formálnu štylizáciu, ktorý nebude príliš okázalý, no zároveň bude pôsobiť elegantne.

Absolútnym hitom na firemný vianočný večierok bude elegantný dámsky oblek nosený k lodičkám na vysokých podpätkoch alebo klasickým lodičkám. Môžete sa rozhodnúť pre model v sviatočnej farbe, napríklad vínovej, smaragdovej. 

Alternatívnou voľbou môžu byť cigaretové nohavice a elegantná blúzka, napríklad s vianočným károvaným vzorom alebo s vkusným šifónom, čipkou, naberanými rukávmi.

Obliecť si môžete aj spoločenské midi šaty priliehavého strihu alebo s rozšíreným spodným dielom. Najlepšie je vybrať model s dlhšími rukávmi.

Ak si naopak chcete pripraviť štylizáciu na večer v reštaurácii, oblečte si šik koktejlové šaty alebo dokonca dlhé šaty až po zem. Vyhnite sa však bálovým, výrazne rozšíreným strihom.

Na slávnostný firemný vianočný večierok v reštaurácii sa hodia aj šaty v tmavých farbách, ako je nadčasová čierna či bordová z efektného velúru, ale aj modely s čipkou, lesklými flitrami v zlatej, červenej, tmavomodrej či smaragdovej farbe.

Ako pripraviť štylizáciu pre muža na firemný vianočný večierok?

Pri vytváraní pánskej štylizácie na firemné vianočné stretnutie sa oplatí zamerať predovšetkým na outfity so sakom a oblekom.

Ak chcete, aby bola štylizácia menej formálna, môžete sa rozhodnúť pre chinos nohavice a tvídové sako. K takémuto kompletu pridajte klasickú košeľu, ktorú môžete nosiť aj so svetrom s výstrihom do V. Prípadne zvoľte tenký rolák v čiernej farbe.

Pre slávnostný nádych stavte na kárované nohavice alebo kárované sako, prípadne pridajte károvanú kravatu či motýlika.

Štylizáciu by mali dopĺňať pánske kožené topánky. Môžete sa rozhodnúť pre klasické kožené poltopánky, napríklad v čiernej alebo hnedej farbe. Prípadne si obujte pánske čižmy, ktoré sa budú hodiť aj k menej formálnym štylizáciám.

(inzercia)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek